Το μεγαλύτερο roadshow καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Στο επίκεντρο της καινοτομίας αναμένεται να βρεθούν τις προσεχείς ημέρες Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, καθώς το 1ο Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, StartingUP θα περιοδεύσει σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από 13 ως 16 Δεκεμβρίου.

Το 1o RoadShow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, StartingUp, είναι μία μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ως τον Μάρτιο 2017 θα επισκεφτεί συνολικά 20 πόλεις ανά την Ελλάδα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο εξειδικευμένο website startingup.eu/roadshow.

Το StartingUP απευθύνεται τόσο σε ενεργούς επιχειρηματίες που αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους μέσα από την εφαρμογή της καινοτομίας, όσο και εν δυνάμει επιχειρηματίες ή φοιτητές που αναζητούν τρόπους αξιοποίησης της επιχειρηματικής τους ιδέας στα πρώτα της βήματα.

Κύρια θεματική του StartingUP αποτελεί η εφαρμογή της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα και πως αυτή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του event πραγματοποιείται ανοιχτός διάλογος μεταξύ συμμετεχόντων και επιλεγμένων εκπροσώπων των κατά τόπους επιμελητηρίων (οι οποίοι είναι και οι host των event σε κάθε πόλη), της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος, Περιφέρεια) και της εκπαίδευσης (ΑΕΙ,ΤΕΙ), μέσω του οποίου στόχος είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΕΣΥΝΕ παρουσιάζουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που περιλαμβάνει το νέο Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ για την Ευρώπη, αλλά και τα νέα προγράμματα διασύνδεσης για νέους επιχειρηματίες και αποφοίτους πανεπιστημίων Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες και Garage Erasmus.

Το 1o RoadShow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, StartingUp διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και της νέας μηχανής αναζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες, FindUP.

Η είσοδος στα event του roadshow είναι ελεύθερη. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα 13-16 Δεκεμβρίου: