ΤΟ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΟΣΤΩΝΗΣ: «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ. ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ. ΜΗN ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ»


Για τις θέσεις τους για το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Ιδρυμα που αποτελεί θέμα διαμάχης με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ενημέρωσαν μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στη Βοστώνη, παρουσία της Γενικής Προξένου κας Ιφιγένειας Καναρά και του Διπλωματικού Συμβούλου του ΥΦΥΠΕΞ  κ. Βίκτορα Μαλιγκούδη. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα το συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.


Όπως σχολίασε ο κ. Κουίκ: «Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα της Εκκλησίας, αλλά επειδή μου το ζήτησαν οι Ομογενείς - που είναι η αρμοδιότητα μου - θα το κουβεντιάσω με τον Σεβασμιότατο και ελπίζω ότι θα γίνει μία αρχή. Εξάλλου, το Μαλιώτειο είναι ένα ιστορικό Πολιτιστικό Ίδρυμα, που δεν έχει την πολυτέλεια να πέφτει στη δίνη αντιθέσεων, με αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται και η σημαντική χρηστική του λειτουργία».


Στον Υφυπουργό Εξωτερικών, τέθηκε και το γνωστό θέμα της Μυρτούς και των χρημάτων που μάζεψε η Ομοσπονδία Βοστώνης για τη νοσηλεία της. Ο Τέρενς Κουίκ ήταν ξεκάθαρος για αυτή τη περίπτωση, η οποία έχει βρεθεί πολλές φορές στα πρωτοσέλιδα των ελληνικών και ομογενειακών εφημερίδων και ιστοσελίδων, κυρίως μετά από καταγγελίες της μητέρας του κοριτσιού, ότι η Ομοσπονδία δεν τις αποδίδει τα χρήματα. Όπως τόνισε, απευθυνόμενος κυρίως στον κ. Βασίλη Καφκά που άνοιξε το θέμα στον Υφυπουργό:


«Κλείστε το θέμα της Μυρτούς το γρηγορότερο. Δώστε στη μητέρα τα χρήματα που συγκεντρώσατε. Αυτή η ιστορία, στο πρόσωπο της δικής σας Ομοσπονδίας, πλήττει την αξιοπιστία της ομογένειας. Θα συμβεί να ξανάλθει στη Βοστώνη κάποιο παιδί από την Ελλάδα για γιατρειά και ελλείψει εμπιστοσύνης, θα αποτύχει ο οποιοσδήποτε έρανος! Ντρέπομαι να βλέπω ολόκληρα πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα.

Και επειδή μου λέτε, ότι υπάρχουν αμερικανικές εισαγγελικές αποφάσεις, που δικαιώνουν τους χειρισμούς σας και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας σας, δώστε τα έγγραφα στη δημοσιότητα. Τί πρόβλημα υπάρχει και δεν τα δίνετε, για να μη λέει κανείς τίποτα. Είμαι βέβαιος, ότι θα με αντιληφθείτε. Σας ευχαριστώ».