Με υψηλόβαθμα στελέχη του Die Linke συναντήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ιδέες επί προοδευτικών πολιτικών, εν μέσω της περιόδου γενικευμένης ρευστότητας που διανύει η Ευρώπη
Ιδέες επί προοδευτικών πολιτικών εν μέσω της περιόδου γενικευμένης ρευστότητας που διανύει η Ευρώπη, αντάλλαξαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με τα υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού αριστερού κόμματος «Die Linke»Άξελ Τρόοστ (αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος) και Ντανιέλα Τροχόφσκι (υφυπουργό Οικονομικών του Βραδεμβούργου), κατά την «εποικοδομητική συνάντηση» που είχαν, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του κ. Δραγασάκη στο Twitter.
Με αφορμή την παρουσία τους στην Αθήνα και δεδομένων των ισχυρών δεσμών ΣΥΡΙΖΑ-Die Linke και των προοδευτικών, αριστερών ανησυχιών που μοιράζονται, ο Γιάννης Δραγασάκης είχε άτυπη πολιτική συνάντηση με τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού αριστερού κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντάλλαξαν σκέψεις για το μέλλον της Ευρώπης και ιδέες για το πώς μπορούν να προωθηθούν προοδευτικές πολιτικές που έχει ανάγκη η ΕΕ, σε μια περίοδο γενικευμένης ρευστότητας. Στη βάση αυτών, στόχος της συνάντησης είναι και η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πλευρά του κ. Δραγασάκη εξήγησε και περιέγραψε τις δράσεις που έχουν αναληφθεί και αναλαμβάνονται από την κυβέρνηση για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την επούλωση των πληγών από την κρίση, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στην παροχή της 13ης σύνταξης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ως δύο πολιτικές που επιβεβαιώνουν τη θέληση της κυβέρνησηςπαράλληλα με την τήρηση των συμφωνηθέντων, να ασκεί πολιτικές υπέρ της κοινωνίας και ανταπόδοσης των κόπων των προσπαθειών της.

Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται ότι είναι σημαντικό για την κυβέρνηση να διευκρινίζονται πράγματα αναφορικά με την πραγματική κατάσταση στη χώρα μας εν αντιθέσει με τη διαφορετική εικόνα που ορισμένες φορές προβάλλεται από ΜΜΕ του εξωτερικού, αλλά και να διαλύονται ορισμένοι μύθοι και στερεότυπα που αναπαράγονται από συντηρητικούς κύκλους στη Γερμανία και στην Ευρώπη γενικότερα.