Σοκ στη ΝΔ, από την “πόρτα” Ντάισελμπλουμ! “Απαγορεύονται οι εκλογές …”

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 20170 σχόλια

Την ώρα που η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ότι οι “εκλογές είναι ante portas” o Γερουν Ντάισελμπλουμ, ρίχνει … “πόρτα” στη ΝΔ και τον αρχηγό της, δηλώνοντας πως ” για πρώτη φορά η Ελλάδα, εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα εκπληρώνει πλήρως τα συμφωνηθέντα και πιάνει τους στόχους του προγράμματος και πως το μόνο ερώτημα που υπάρχει αυτή τη φορά για την επιτυχία του τρίτου προγράμματος διάσωσης, είναι το κατά πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα …”. Εν ολίγοις ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, λίγες ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, “απαγορεύει” την πολιτική αστάθεια …
Ο πρόεδρος του Eurogroup ερωτηθείς για το κατά πόσο νιώθει ανήσυχος για την Ελλάδα, απάντησε ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, ενώ αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών. Υπογράμμισε πάντως ότι το μεγάλο ερώτημα είναι το κατά πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα.
Σε ερώτηση για το χρέος, αφού αναφέρει ότι αποτελείται από το ύψος του ποσού, τους τόκους που πρέπει να καταβληθούν και τη διάρκεια αποπληρωμής, σημειώνει ότι την περίπτωση της Ελλάδας έχει συμφωνηθεί πως θα πρέπει να επιστραφεί το σύνολο του ποσού των δανείων, αλλά, από την άλλη μεριά, έχει μειωθεί το επιτόκιο και έχει επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής. Πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει να γίνουν ακόμα περισσότερα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι όταν πολλά χρήματα διατίθενται για την αποπληρωμή χρεών, αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία.
Επισημαίνει πάντως ότι με τις μεγάλες περιόδους αποπληρωμής και τα χαμηλά επιτόκια το κόστος παραμένει σχετικά περιορισμένο.
Πηγή: koutipandoras.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger