Βενιζέλος: Οχι στους Γκιαούρηδες (Παπανδρέου και τους συν αυτώ)...

Σφοδρή επίθεση κατά Γιώργου. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει εαυτόν ο Ευάγγελος. Μίλησε για απίστους, για... περονόσπορο κι άλλα φαιδρά.
Πάνω από το καλό της παράταξης, ο εαυτούλης του βεβαίως βεβαίως...
Σιγά, που θα 'ταν διαλλακτικός, όπως 'λέγαν κάποιοι. Πως να ξεφύγει ο άνθρωπος από τον εαυτό του? 
Του βγήκε όλο το μίσος και η προσωπική εμπάθεια για τον Γιώργο Παπανδρέου. Είπε "ναι" στην διεύρυνση. Αλλά, όχι στους... 
"απίστους", εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Οπως είπε:

 «Ναι στην ενότητα και την συσπείρωση, αλλά, στο όνομα όσων έμειναν πιστοί, που είδαν τον περονόσπορο να στήνει χορό πολιτικής κερδοσκοπίας, οφείλω να πω: ενότητα δεν σημαίνει αναπαλαίωση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μία συγνώμη. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις εξελίξεις ως δικαίωση. Φοβάμαι ότι άλλοι την εκλαμβάνουν ως επιβεβαίωση της λογικής στην πολιτική όλα γίνονται. Αν τον Ιανουάριο του 2015 είχαν μπει στη Βουλή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Έμεινα όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια. Στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας».

«Ιστορικά δεν μπορεί να πάει μακριά ως διακομματική συνεργασία», ανέφερε για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Γιατί το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίζεται ως το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, χωρίς το βεβαρημένο μπραντ και το υπερχρεωμένο ΑΦΜ. Πρέπει τάχιστα να προστρέξουμε στην απόφαση του συνεδρίου του 2015 και να ξεκινήσουμε τη δημιουργία του μεγάλου ενιαίου φορέα».

Στη συνέχεια, έπιασε στο στόμα του βεβαίως βεβαίως  και την Φώφη Γεννηματά:

   «Δεν μπορεί να συγχωρεθεί ο λαϊκισμός με παλαιοπασοκικό ακροατήριο. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των υπολοίπων συγγενών. Η λύση δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς. Αδιανόητη η άποψη πως μας βολεύει η αυτοδυναμία της ΝΔ. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν αλλοίωσε το DNA. Ήταν ομόφωνη απόφαση. Πως νιώθουν όσοι υπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον ως υπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί; Πως νιώθει εκείνος που έκανε κυβέρνηση με τη ΝΔ και Καρατζαφέρη;  Όσοι πιστεύουν ότι τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με τον κομματικό πατριωτισμό στερούνται πραγματικού πατριωτισμού Αυτό είναι το μοναδικό πλαίσιο που μπορώ να υπηρετήσω».  

http://nonews-news.blogspot.gr