Η θέση της ΓΓΙΦ για την πειθαρχική δίωξη της κας Ε. Μπελιά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της απέναντι στην πολιτική επίθεση που υπέστη η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Αλίμου «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» και υποψήφια (στις τελευταίες δημοτικές εκλογές) Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ελένη Μπελιά.

Διότι, η κα Μπελιά, μία γυναίκα αιρετή στο δημοτικό συμβούλιο, κινηματική και δραστήρια, εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αναγκάστηκε να απουσιάσει από ορισμένες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός για το οποίο, με απόλυτη συνέπεια, είχε ενημερώσει τόσο τον Δήμαρχο Αλίμου, όσο και την προηγούμενη Πρόεδρο του Δ.Σ.

Ωστόσο, με την αναφορά της «αδικαιολογήτως απούσα για περισσότερες από τρείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», η κα Μπελιά κλήθηκε για απολογία από πλευράς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατόπιν σχετικής αναφοράς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, ο οποίος ζήτησε την πειθαρχική δίωξη και παύση της από τα καθήκοντά της.

Χωρίς αμφιβολία, οι δυσκολίες αντιμετώπισης μιας σοβαρής ασθένειας, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή αντιμετωπίζεται με απόλυτη αξιοπρέπεια και συνέπεια έναντι των καθηκόντων του/της ασθενούς, αποτελεί συνθήκη ικανή να υπερβεί τις όποιες αντικρουόμενες θέσεις των πολιτικών παρατάξεων.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την πάταξη των έμφυλων ανισοτήτων σε κάθε πτυχή του βίου μας, εκφράζει την πλήρη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην κα Μπελιά, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό της τη γυναίκα που συνεχίζει να αγωνίζεται, τόσο για τα κοινά της χώρας μας, όσο και για τις δυσκολίες της ζωής εν γένει.