Με σημαντικά αυξημένο αριθμό ψήφων, ο Δημ. Παπαδημούλης επανεκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 20170 σχόλια

Ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης,επανεκλέχτηκε σήμερα Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής συγκέντρωσε, στον δεύτερο και τελικό γύρο ψηφοφορίας 469 θετικές ψήφουςεπί συνόλου 638 έγκυρων ψηφοδελτίων, και με ποσοστό 73,5%.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2014, στην τότε εκλογή Προεδρείου του ΕΚ, ο Δημ. Παπαδημούλης είχε συγκεντρώσει 302 ψήφους, επί συνόλου 717 εγκύρων ψηφοδελτίων, ποσοστό 42,1%.
Το νέο Προεδρείο, στο οποίο ο Δημ. Παπαδημούλης θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την Ευρωομάδα της Αριστεράς, θα διευθύνει την λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου έως την 1η Ιουλίου του 2019.
Μετά την εκλογή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:
«Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές, από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα, καθώς και την Ευρωομάδα μου, που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους.
Θα προσπαθήσω να τιμήσω αυτήν την αυξημένη ευθύνη, εκπροσωπώντας όσο καλύτερα μπορώ τον Ελληνικό λαό, την πολιτική μου ομάδα, αλλά και τους στόχους για ένα ισχυρότερο και πιο διαφανές Ευρωκοινοβούλιο. Ως μέλος του Προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου, θα εργαστώ για μια Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει γρήγορα και ριζικά. Να γίνει πιο δημοκρατική, κοινωνική και ελκυστική στους πολίτες, για να αποφύγει μια διαλυτική κρίση».
Βίντεο με σύντομα αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις του Δημ Παπαδημούλη ως Αρμόδιου Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
http://bit.ly/2j8FwUh
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger