«Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

 *του Δημήτρη Ασημακόπουλου, Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ

Στην δίνη της κρίσης που όλοι μας σήμερα βρισκόμαστε, τα πρώτα «θύματα» είναι, οι πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι σε αυτές και οι καταναλωτές.
Παράλληλα κινούνται και οι κάθε λογής επιτήδειοι που διαμορφώνουν το κλίμα και τα φοβικά σύνδρομά της απαισιοδοξίας, αναστέλλοντας κάθε προοπτική οδηγώντας σε βαθύτερη ύφεση και την οικονομία αλλά και την κοινωνία. Αποτρέπεται δε, έτσι και κάθε διάθεση για επενδύσεις και ανάπτυξη.


Πρέπει με κάθε τρόπο να ανακόψουμε την δυναμική αυτή με τρόπους απλούς και στόχους πραγματοποιήσιμους.
Όπως αυτοί υποδεικνύονται από το «σύνθημα» του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με τις απλές, αλλά τόσο σημαντικές φράσεις, «ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ» και «ΝΤΥΝΟΜΑΙ, ΤΡΩΩ, ΚΑΝΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ».
Δηλαδή στηρίζω τις ελληνικές επιχειρήσεις κατά προτεραιότητα στηρίζοντας έτσι και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Το αντίθετο συμβαίνει όταν αγοράζουμε άκριτα προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται εκτός Ελλάδος.
Τόσο απλά και τόσο περιεκτικά.
Χωρίς «βαρύγδουπους» και δυσνόητους όρους, υποστηρίζεται αυτό που συνεχώς τονίζουμε: η αναγέννηση της παραγωγικής μας βάσης από τον πρωτογενή έως και τον τριτογενή τομέα της οικονομίας.
Με μία νέα οπτική θεώρηση των πραγμάτων και μέσα από ένα πρίσμα ποιοτικής αναβάθμισης τόσο των προϊόντων μας όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών προτείνετε, να αναδείξουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο και κατά πρώτον, στο «ελληνικό εμπορικό ράφι», το ελληνικό αγροτικό προϊόννα αναγεννήσουμε την ελληνική παραγωγική μηχανή στο ένδυμα, στο παπούτσι, στο κόσμημα και σε κάθε τι που στο βωμό μιας λανθασμένης καταναλωτικής πρακτικής, και όχι μόνο, σχεδόν «εξοβελίστηκε» από τις επιλογές μας.
Να ανακαλύψουμε πάλι την αξία της Ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης και να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας στον τουρισμό και την επισκεψιμότητά μας  στο παραδοσιακά φιλόξενο ελληνικό κατάλυμα σε κάθε σημείο της πατρίδας μας.

Να επανεκτιμήσουμε τις δυνατότητές μας

Να «αυτοεπενδύσουμε» στις δικές μας δυνάμεις.

Να μας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Να αναμορφώσουμε την καταναλωτική μας συνείδηση.

Να μας ανακαλύψουμε από την αρχή.

Σε αυτόν τον καλό αγώνα δεν περισσεύει κανείς, όλοι μας είμαστε συμμέτοχοι και όλοι μας έχουμε την ευθύνη για να επιτύχουμε. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που μετέρχεται η Ελληνική Οικονομία και η Κοινωνία γενικότερα αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία, είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης με νηφαλιότητα, χωρίς παρορμητισμούς.
Η Επίσημη Ελληνική Πολιτεία, από την άλλη πλευρά και με τον επιτελικό της ρόλο δεν θα πρέπει να είναι αμέτοχη ή να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν, αλλά να συμμετέχει δυναμικά και ενεργά, σε προσπάθειες σαν και αυτή του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».
       
*Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια