Άνοιξε το ελληνικό iBookstore η Apple - Οι Εκδόσεις Καστανιώτη ανέβασαν βιβλία τους


Από χτες αργά το βράδυ έχει ανοίξει το ελληνικό iBookstore, το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Apple για τους κατόχους iPhone, iPod touch και iPad στην Ελλάδα. Παράλληλα, το iBookstore έγινε διαθέσιμο σε 25 ακόμα ευρωπαίκές χώρες, ανάμεσά τους και την Κύπρο. Η πρόσβαση στο iBookstore γίνεται μέσα από την εφαρμογή iBooks που έχουν οι συσκευές της Apple. Μπορείτε να αναζητήσε ebooks και από το linkmaker του iTunes βάζοντας "Books" στο "Media Type" και "Greece" στην ενότητα "Country". 

Με newsletter που έστειλαν σήμερα το πρωί, οι Εκδόσεις Καστανιώτη ανκοινώσαν ότι τα ebooks τους είναι ήδη διαθέσιμα στο ελληνικό iBookstore (βλ. "Οι Εκδόσεις Καστανιώτη εγκαινιάζουν το iBookstore της Apple"). Προς το παρόν, 14 από τα ebooks των Εκδόσεων Καστανιώτη είναι διαθέσιμα. Επίσης, στο ελληνικό iBookstore έχει αρχίσει να ανεβάζει βιβλία στα αγγλικά ο Ingram, η αμερικάνικη εταιρεία που συγκεντρώνει ebooks από πολλούς εκδοτικούς οίκους.

Στα iBookstore των ΗΠΑ και των άλλων χωρών που ήταν ανοιχτά ως τώρα, υπάρχουν ηλεκτρονικά βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός και Ίκαρος. Αναμένεται να ανέβουν και αυτά στο ελληνικό iBookstore.

Με βάση την ενιαία τιμή για το ηλεκτρονικό βιβλίο οι τιμές στο ελληνικό iBookstore θα είναι ίδιες με τα άλλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και τα site των εκδοτών. To iBookstore δέχεται ebooks μόνο σε μορφή ePUB, κάτι που θα εμποδίσει πολλούς ελληνικούς εκδοτικούς οίκους που έχουν τα περισσότερα ή το σύνολο των ebooks τους σε PDF να μπουν άμεσα στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Apple. Με το άνοιγμα του ελληνικού iBookstore η αγορά και το κατέβασμα βιβλίων γίνεται πολύ πιο απλή και εύκολη για τους κατόχους iPad, iPhone και iPod touch.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια