Ποιοι θέλουν τον Καψή στο ΠΑΣΟΚ


Η σχέση της πολιτικής με τη δημοσιογραφία, διακρινόταν πάντοτε από… πάθος και έντονα συναισθήματα. Πολλοί ήταν εκείνοι οι λειτουργοί του χώρου των ΜΜΕ, που επέλεξαν να περάσουν στην αντίπερα όχθη, και να βρεθούν στον χώρο της πολιτικής, της εξουσίας δηλαδή στην οποία μέχρι τότε ασκούσαν κριτική και ήλεγχαν για λογαριασμό των πολιτών.
Όπως και πολλές ήταν οι φορές που τα κόμματα αναζήτησαν «φρέσκα» πρόσωπα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, και να ανανεώσουν το πολιτικό δυναμικό τους, στον χώρο των ΜΜΕ, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά και τις εφημερίδες.

Ένα πρόσωπο από τον χώρο της δημοσιογραφίας που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, και η φημολογία τον θέλει να βρίσκεται στο… στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ, για να χρησιμοποιήσουμε αθλητικούς μεταγραφικούς όρους, είναι ο Παντελής Καψής.
Ο πρώην διευθυντής του «Βήματος» και των «Νέων», και πρώην επίσης διευθύνων σύμβουλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, είχε δει το όνομά του να εμπλέκεται σε σενάρια για ενδεχόμενη μετακίνησή του στην πολιτική, και στο παρελθόν.
Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάριζε, όπως κάνει και σήμερα, ότι παραμένει μάχιμος δημοσιογράφος, και φυσικά δεν έχει πρόθεση να «απενεργοποιηθεί», μετακινούμενος στην πολιτική.
Παρά την ξεκάθαρη θέση του Παντελή Καψή ωστόσο, από την Ιπποκράτους έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες οι διαρροές περί επικείμενής προσέγγισής του από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμπεριληφθεί στις λίστες του Κινήματος, και να ενισχύσει με τον λόγο και τις θέσεις του, την επιχειρηματολογία του κυβερνώντος κόμματος.
Κάποιοι βέβαια θα έλεγαν «ευσεβείς πόθοι», ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν φαντάζει και ιδιαίτερα «ελκυστικό» για να εγκαταλείψει κάποιος την επαγγελματική του σταδιοδρομία, και να ενταχθεί στις τάξεις του.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣhttp://www.statesmen.gr/39803/politiki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια