Διαγωνισμός … σκιάχτρου στο Τυχερό Έβρου


Η «Μις Σκιάχτρο» ήταν αναμφισβήτητα όμορφη. Είχε και τα κατάλληλα αξεσουάρ για να απογειώσει την εμφάνιση της, τιγρέ τσαντάκι, κολιέ με πέρλες και μια κορδέλα καλλιστείων με τον τίτλο της. Ωστόσο, έχασε την πρώτη θέση από τον «Κύριο Κολοκύθα».

Όλα αυτά, έγιναν στον 3ο Διαγωνισμό Σκιάχτρου που διοργάνωσε ο ξενώνας «Θράσσα» στο Τυχερό, του δήμου Σουφλίου, στον Έβρο.
Όπως δήλωσε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Σοφία Χατζησάββα, τα κριτήρια την επιλογή του νικητή, ήταν το σκιάχτρο να έχει ένα ανακυκλώσιμο υλικό, κάτι να ανεμίζει στον αέρα, όνομα, χαρακτήρα και φυσικά αποτελεσματικότητα.
Συμμετείχαν κατά κύριο λόγο παιδιά με τους γονείς τους.
Νικήτριες αναδείχθηκαν δύο μαθήτριες δημοτικού από την Αλεξανδρούπολη που έφτιαξαν τον «Κύριο Κολοκύθα», με πολύχρωμο καπέλο και μια κολοκύθα στη θέση της μύτης. Το βραβείο τους ήταν δύο παραδείσια πουλιά, με την τροφή και το κλουβί τους.
Η κ. Χατζησάββα είπε ότι το εργαστήριο κατασκευής του σκιάχτρου κράτησε περίπου δύο ώρες. Η δουλειά είναι διασκεδαστική, αλλά ταυτόχρονα, κοπιαστική. Πολλοί συναντούν απρόβλεπτες δυσκολίες για να στερεώσουν τα υλικά ή να δώσουν σχήμα στο δημιούργημα τους και γι’ αυτό, όπου χρειαζόταν, υπήρχε και καθοδήγηση.
Ο περήφανος δημιουργός μπορεί να πάρει το έργο σπίτι του, ωστόσο τα περισσότερα σκιάχτρα θα διακοσμήσουν το επόμενο διάστημα και για όσο επιτρέψει ο καιρός τον κήπο του ξενοδοχείου.
Να σημειωθεί ότι η κ. Χατζησάββα είχε μετατρέψει δύο παλιού τύπου σκούπες χόρτου σε σκιάχτρα και τις είχε στολίσει στην αυλή του ξενώνα. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ανακάλυψε ότι γίνονται διαγωνισμοί σκιάχτρου σε πολλές χώρες στον κόσμο (Αμερική, Ιαπωνία, Αγγλία Ισπανία) και έτσι σκέφτηκε να κάνει κάτι ανάλογο και στον τόπο της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια