Τραπεζούς: Η πόλη στο φως του πολιτισμού της

To e-Pontos στην προσπάθεια του να υποστηρίξει κάθε δραστηριότητα γύρω από την προβολή της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του 2 αντίτυπα από το βιβλίο της Παρύσατις Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου με τίτλο "Τραπεζούς: Η πόλη στο φως του πολιτισμού της".

Έτσι λοιπόν προσφέρουμε 2 αντίτυπα για όσους από τους αναγνώστες του e-Pontos συμπληρώσουν το email τους στη Mailing List του ιστολογίου μας.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει συμπληρώνοντας το email τους στη Mailing List να κάνουν κλικ στο link που θα τους έρθει στο απαντητικό email έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν και την καθημερινή του ενημέρωση.

Τα 2 αντίτυπα θα αποσταλλούν στους 2 τυχερούς στη διεύθυνση που θα μας στείλουν μετά από επικοινωνία μαζί τους.



Λίγα λόγια για το βιβλίο


Καρπός της τριαντάχρονης συνεχούς ενασχόλησης της συγγραφέως με αντικείμενο την Τραπεζούντα, είναι η παρούσα έκδοση.

Εξετάζονται, η κοινωνική συγκρότηση της Τραπεζούντας στις διάφορες ιστορικές περιόδους μέχρι και τους νεότερους χρόνους, η κοινοτική και εκκλησιαστική ενοριακή οργάνωση της πόλης, όπως και ο πλούτος των μνημείων της.

Το περιεχόμενο και η διάρθρωση των κειμένων έχει κέντρο αναφοράς την οικιστική/πολεοδομική εξέλιξη της πόλης - προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους στόχους της καθώς και τον τρόπο εποικισμού του χώρου.

Η έρευνα εισχωρεί στο πεδίο της τοπογραφίας των συντελεστών του δομημένου περιβάλλοντος μέρος του οποίου είναι και τα μνημεία. Το βιβλίο περιέχει ως καθοριστικό συντελεστή του το Μητρώο των Ναών ως μνημείων της πόλης καθώς και άλλων κτιρίων που θεωρούνται επίσης μνημεία.

Το βιβλίο περιέχει πλούσια εικονογράφηση (φωτογραφίες, σχέδια, χάρτες), τα οποία χωρίς να διεκδικούν το κέντρο βάρους της έκδοσης, αποτελούν στοιχεία επεξηγηματικά/συμπληρωματικά του γραπτού λόγου. Επίσης, τα κεφάλαια ενσωματώνουν παραρτήματα, πολλά από τα οποία αποτελούν αυτοδύναμες θεματικές ενότητες.
http://www.e-pontos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια