Καταργείται η Δ.Ο.Υ. στο Καστέλλι Πεδιάδος


Την επανεξέταση της  απόφασης ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης 
υποστηρίζοντας  το αίτημα του Δήμου 
Την ανάγκη να επανεξεταστεί το ζήτημα του κλεισίματος  της Δ.Ο.Υ. Καστελλίου Πεδιάδος θέτει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, μεταφέροντας μάλιστα και τη σχετική αρνητική αντίδραση του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος.  


Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρεται «στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Καστελλίου Πεδιάδος. Ειδικότερα, στην επισυναπτόμενη επιστολή αναφέρεται ότι εντός του σχεδίου κατάργησης περιφερειακών Δ.Ο.Υ. βρίσκεται και η Δ.Ο.Υ Καστελλίου Πεδιάδας του Δήμου, της οποίας οι αρμοδιότητες ενσωματώνονται στη Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου». Σημειώνει δε ότι «η οικεία Δημοτική Αρχή έχει επισημάνει ότι η ίδια είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε πιθανή ενέργεια κατάργησης των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. Ειδικά, αναφέρεται ότι η Δ.Ο.Υ Καστελλίου Πεδιάδας λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1952, παρέχοντας τα τελευταία χρόνια τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να υποχρεώνονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις».  
Επιπλέον, αναφέρει ότι «τόσο η Δ.Ο.Υ. Καστελλίου, όσο και η Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου, εξυπηρετούν όχι μόνο δημότες  του Μίνωα Πεδιάδος, αλλά και δημότες  άλλων Δήμων του Νομού (Αρχανών - Αστερουσίων, Βιάννου κ.α.) γεγονός  που καθιστά τη διατήρηση και των δύο αναγκαία και απαραίτητη». Προσθέτει δε ότι «σήμερα ο Δήμος, που προήλθε από τη συνένωση τριών πρώην Δήμων, καλύπτει μια ιδιαίτερα μεγάλη γεωγραφική έκταση με 71 οικισμούς και 32 δημοτικά διαμερίσματα, αλλά δεν υποστηρίζεται από ενδοδημοτικό δίκτυο συγκοινωνίας».  
Σημειώνει δε ότι «κάθε ενέργεια κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Καστελλίου θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των πολιτών, υποβάλλοντάς τους σε αφάνταστη ταλαιπωρία, προκειμένου να αναζητήσουν τρόπο  μετάβασης στη Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου». Στο πλαίσιο αυτό και με την προοπτική δημιουργίας του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, η δημοπράτηση του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες, μεταφέρει το αίτημα της Δημοτικής Αρχής «να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Καστελλίου». Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η περικοπή των δαπανών και η αναγκαία μείωση του κράτους, δεν συνεπάγεται ότι αυτή οφείλει να γίνει χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αναλυτικό σχεδιασμό και σε καμία περίπτωση να σημάνει την ουσιαστική υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια