Γ. Παπανδρέου: Επενδύστε στην Ελλάδα που αλλάζει

Είμαι εδώ για να δουλέψω είτε επανεκλεγώ είτε όχι και στόχος μου είναι να σώσω την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συνέδριο Γερμανών Βιομηχάνων στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί, το βράδυ, με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.Απευθύνοντας κάλεσμα για επενδύσεις, διαβεβαίωσε ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας δεν θα κολλήσουν στο παρελθόν, αλλά είναι επενδύσεις για το μέλλον. «Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, έχει δυνατότητες», τόνισε χαρακτηριστικά. 


Είπε ακόμα ότι θα μειωθούν τα προβλήματα που έχουν σχέση με την ανταγωνιστικότητα και τη γραφειοκρατία.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα το 2012 θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα ενώ αναφέρθηκε στην μείωση του ΑΕΠ που επιτευχθεί το 2010 λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει πετύχει καμία άλλη χώρα.

Είπε πως στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 3% και εξήγησε πως για το λόγο αυτό ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα.

Σημείωσε πως είναι σημαντική η βοήθεια που παρέχουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα αποδείξει στις αγορές ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη η Ελλάδα να γίνει μια εξαγωγική χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στα σημαντικά αποτέλεσμα που είχε φέτος ο τουρισμός.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το εύκολο χρήμα δεν βοήθησε την Ελλάδα και δίνοντας ως παράδειγμα τις επιδοτήσεις στη γεωργία, είπε ότι αυτό τον έκανε λιγότερο ανταγωνιστική με τα γεωργικά της προϊόντα.

Αναφέρθηκε στην συνεργασία της Ελλάδας με το Κατάρ στον τραπεζικό τομέα, στο πρόγραμμα "Ήλιος" αλλά, και σε άλλα προγράμματα.
skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια