Σκέψεις για νέο Συμβούλιο Αρχηγών


Το κύριο άρθρο το οποίο δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή», καταθέτοντας δημοσίως την πρόταση για τη σύγκληση ενός διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, για να συζητηθούν τα καινούρια δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, κυρίως λόγω των δυσμενών εξελίξεων στην οικονομία, δεν φαίνεται να απέχει και πολύ από τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα σε παρασκηνιακό επίπεδο. Από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και το Προεδρικό Μέγαρο.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, μελετούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί σήμερα στην οικονομία, καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των διεθνών εταίρων της χώρας μας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα κερδίζει έδαφος η ιδέα, στη συγκεκριμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να είναι παρόντες και παράγοντες του δημοσίου βίου που διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργοί, όπως για παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος (ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα), ο Κώστας Σημίτης αλλά και ο Κώστας Καραμανλής. Δηλαδή, οι δυο τελευταίοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, από το 1996 μέχρι και το 2009.
Η όποια σχετική πρωτοβουλία πάντως, συζητείται να αναληφθεί σε συνεννόηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό, και θα δρομολογηθεί μετά την εξασφάλιση της εκταμίευσης της 6ης δόσης.
NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια