Ευ. Βενιζέλος: Η συμφωνία με την τρόικα έχει επιτευχθεί

«Εντυπωσιακά σκληρό και γρήγορο» χαρακτήρισε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα.

Επιβεβαίωσε ότι η τρόικα έρχεται εντός της εβδομάδας και η συμφωνία έχει επιτευχθεί εδώ και πολλές μέρες, μέσω των τηλεδιασκέψεων, αλλά απέμειναν ορισμένα συμπληρωματικά ζητήματα. «Τα μέτρα τα έχουμε λάβει και ανακοινώσει», είπε ο υπουργός. 



Αναφορικά με το αίτημα της Κριστίν Λαγκάρντ να στείλει η ελληνική πλευρά γραπτώς τα μέτρα, είπε ότι είναι χρήσιμο για την Ελλάδα να τα αποτυπώσει γραπτώς γιατί έτσι «κλείνει» τη συμφωνία.

Είπε ακόμα ότι η συζήτηση για την επόμενη δόση δεν είναι σε αυτό το Eurogroup, αλλά είναι κάτι που θα αποφασιστεί μέσα στον Οκτώβριο και η εκταμίευση θα γίνει εγκαίρως.

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, την οποία ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η έναρξη της συνέντευξης Τύπου καθυστέρησε καθώς η αίθουσα είχε καταληφθεί από τελωνειακούς και εφοριακούς. Η συνέντευξη Τύπου έγινε σε νέα αίθουσα.
skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια