Αποκλειστικό! Μαϊμούδες κατέλαβαν το Κοινοβούλιο


Τι κρίμα όταν ήμουν μικρός. Οι μαϊμούδες φιλοξενούνταν μόνο στο ζωολογικό κήπο της Νέας Φιλαδέλφειας. Σήμερα πάλι μπορείς να τα βρεις σε πιο πολλά σημεία.




του Στρατή Μαζίδη
stratis1Όπου θες. Ακόμη και στο Σύνταγμα! Και τι μαϊμούδες! Πηδάνε από το ένα “δένδρο” στο άλλο με φοβερή ευκολία. Ούτε τον κίνδυνο συντριβής υπολογίζουν ούτε ότι προκαλούν γέλια.
Για παράδειγμα ο Ανδρέας Λοβέρδος που καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο! Ο άνθρωπος που έπινε νερό στο μνημόνιο, ο καλύτερος εργάτης των δανειστών είπε όχι! Ίσως γιατί την έχει δει Καποδίστριας και ιδρυτής της 4ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Αν συνεχίσει έτσι, τον βλέπω να ζητά έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε.
Αμ ο άλλος! Ο εξ Ευβοίας. Αυτός που ψήφιζε ΟΧΙ πριν από ένα χρόνο και έβγαινε στο facebook με κάτι καραγκιοζέ μηνύματα – ακόμη τα θυμάμαι- κι έλεγε “γουστάρω να τους τη βγούμε κινηματικά; Είστε;”.  Συνίδρυσε τους ΑΝΕΛ, εξελέγη δύο φορές βουλευτής μαζί τους, κατέλαβε θέση και έφυγε ή καλύτερα προκάλεσε τη διαγραφή του σε ένα κόμμα που ενώ δεν είχε θέση κανένας που να έχει ψηφίσει κάποιο μνημόνιο βρήκαν μια χαρά καταφύγιο πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. που είχαν υπερψηφίσει το πρώτο μνημόνιο αλλά και μετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Δεν υπάρχει πολιτική πεποίθηση, δεν υπάρχει βάθος. Πολιτικά ανερμάτιστοι άνθρωποι αλλάζουν προσωπεία και ιδέες αναλόγως της συγκυρίας και της πολιτικής τους επιβίωσης.
Με το καλό λοιπόν να δούμε τον κο Λοβέρδο στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κο Μαρκόπουλο να επανακάμπτει στη Νέα Δημοκρατία. Καλοκαίρι είναι. Επιθεωρήσεις θα ανέβουν αρκετές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια