«Άρον άρον» στο σταυρό των απολύσεων: στη Βουλή το «κατεπείγον» νομοσχέδιο - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή

Κατατέθηκε με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή το νομοσχέδιο-σκούπα καθώς η Κυβέρνηση αγωνία να περάσει τα νέα μνημονιακά μέτρα για να εξασφαλίσει τη δόση των 8,8 δισ. - Για συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής

Το πολυνομοσχέδιο (διαβάστε το εδώ)  που κατατέθηκε κα θα συζητηθεί  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ψηφιστεί ως την Κυριακή, περιλαμβάνει 15.000 απολύσεις μονίμων υπαλλήλων από το δημόσιο έως το 2014, εκ των οποίων  4.000 έως τα τέλη του χρόνου.

Επίσης, θα περιλαμβάνει διατήρηση του ειδικού έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών για το όλο το 2013 (το περίφημο χαράτσι), που θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Ακολούθως, προβλέπεται το ειδικό τέλος να ενοποιηθεί με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και μετά να εισπράττεται μέσω των εφοριών. Με το εν λόγω νομοσχέδιο,απελευθερώνεται πλήρως η αγορά προψημένου ψωμιού με αποτέλεσμα την ενίσχυση των μεγάλων αλυσίδων super market εις βάρος των μικρών αρτοποιών.

Σάββατο 27/4

Με πυρά από την αντιπολίτευση για το «κατεπείγον» άρχισε η συζήτηση στην αρμόδια  Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει ένα μόνο άρθρο (!). Θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια και θα τεθεί αμέσως προς ψήφιση.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το νομοσχέδιο, έβαλλε κατά της διαδικασίας τονίζοντας πως η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να το ετοιμάσει έγκαιρα και πρόσθεσε «δεν φταίμε εμείς αν τσακώνεστε μεταξύ σας, αν δεν είστε αποτελεσματικοί, αν δεν σέβεστε τη διαδικασία της Δημοκρατίας».

«Έχουμε μια Βουλή που με ευθύνη της κυβέρνησης λειτουργεί υπό έκτακτες συνθήκες, των επειγόντων, των κατεπειγόντων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχετε επιβάλλει στη χώρα μια μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία» είπε ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε για «νομοσχέδιο - έκτρωμα» που έρχεται σε ένα άρθρο, για να μην δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να αποφασίσουν για τις επιμέρους ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Οι τελικές ρυθμίσεις που περιλήφθηκαν στο  πολυνομοσχέδιο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Κυριακή, στις 6.30 στο Σύνταγμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια