Ο Λευτέρης Χαμαλίδης κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι απουσιάζει από τα δημοτικά συμβούλια


Ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου  Ορεστιάδας κ. Λευτέρης Χαμαλίδης, στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου την 29/4/2013, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η προσβλητική συμπεριφορά κι η απαξίωση του δημάρχου Ορεστιάδας προς το δημοτικό συμβούλιο είναι άνευ ορίων. Στις τελευταίες συνεδριάσεις, ο κ. δήμαρχος επικαλούμενος συνεχώς κάποια δικαιολογία, έρχεται στην αρχή της συνεδρίασης, συνήθως απαγγέλει ένα λογύδριο και στη συνέχεια εξαφανίζεται δίχως να παρακολουθεί ούτε δευτερόλεπτο από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.»
Στα πλαίσια του δημοτικού  ελέγχου τόνισε:
«Ο δήμος Ορεστιάδας κατόρθωσε άλλη μια δυσμενή πρωτιά. Στη λίστα που διέρρευσε στον Αθηναϊκό Τύπο, με τους 252 φορείς που πρόκειται να βάλουν λουκέτο ή να συγχωνευτούν, περιλαμβάνονται 4 Ν.Π.Ι.Δ. που αφορούν άμεσα το δήμο Ορεστιάδας. Η Δημοτική Ραδιοτηλεόραση, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., η Αναπτυξιακή Δήμου Ορεστιάδας και η Εταιρία Έρευνας & Ανάπτυξης Β. Έβρου ΑΕ.
Είναι προφανές ότι η καταγραφή των παραπάνω νομικών προσώπων δεν έγινε τυχαία. Προφανώς αξιολογήθηκαν με κάποια κριτήρια. Του οικονομικού απολογισμού, των δράσεων. Δεν είναι γνωστό προς στιγμήν. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι είμαστε απ’ τους λίγους δήμους των οποίων νομικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα.»
Στα πλαίσια των προτάσεων  προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στο θέμα της Ανθοκομικής Έκθεσης. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Η Ανθοκομική Έκθεση ήταν μια διοργάνωση της Αναπτυξιακής Εταιρίας του δήμου Ορεστιάδας. Μέχρι το 2012 μετρούσε 12 συνεχείς διοργανώσεις. Φέτος το 2013, η Δημοτική Αρχή του κ. Μουζά, αποφάσισε η Αναπτυξιακή Εταιρία να οδηγηθεί σε εκκαθάριση. Είμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από το διάστημα, που κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν η Ανθοκομική Έκθεση. Φέτος λοιπόν επικρατεί «σιγή ιχθύος». Είναι όμως μια διοργάνωση που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και σίγουρα θα περιμένει τη φετινή της επανάληψη, καθώς στην συνείδηση όλων είναι πλέον θεσμός.
Η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει  πρωτοβουλίες, όσο είναι ακόμη  νωρίς, για να πραγματοποιηθεί και  φέτος η Ανθοκομική Έκθεση. Και  φυσικά να συνεχίσει να υλοποιείται  κάθε χρόνο από το δήμο Ορεστιάδας πλέον.»
Στην ημερήσια διάταξη  των θεμάτων και συγκεκριμένα στο θέμα της παραχώρησης του ασθενοφόρου του πρώην δήμου Κυπρίνου στο Κέντρο Υγείας Δικαίων, τόνισε:
«Επιτέλους εισακουστήκαμε. Δυόμιση χρόνια σαπίζει κάτω από  το υπόστεγο, το ασθενοφόρο που παρέλαβε ο δήμος Ορεστιάδας από τον  πρώην δήμο Κυπρίνου. Είναι αλήθεια ότι νόμιμα δεν μπορούσε ν’ αξιοποιηθεί από το δήμο. Μπορεί όμως να παραχωρηθεί για χρήση σε φορέα υγείας με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
Πριν ενάμιση περίπου  χρόνο, η παράταξή μας ανέδειξε το θέμα και ζήτησε την αξιοποίηση του. Πολλές φορές αναφερθήκαμε στο θέμα για την κωλυσιεργία του.
Χρειάστηκε όλο αυτό το διάστημα για να προχωρήσει το Δ.Σ. στην παραχώρηση του συγκεκριμένου οχήματος. Το Κέντρο Υγείας Δικαίων, μετά τη σοβαρή βλάβη που έπαθε το μοναδικό ασθενοφόρο που διέθετε, έχει μείνει εδώ και καιρό δίχως αυτό το πολύτιμο μεταφορικό μέσο. Ήταν λοιπόν θέμα μείζονος σημασίας.
Ευτυχώς, μετά από αφόρητες πιέσεις, ξεκινάει η διαδικασία παραχώρησης  στο Κέντρο Υγείας Δικαίων, προς όφελος κυρίως των κατοίκων των δημοτικών  ενοτήτων Τριγώνου και Κυπρίνου.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια