Τσίπρας: Μας κυβερνάνε ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι...


«Μας κυβερνάνε ψεύτες και υποκριτές και αδίστακτοι», δήλωσε ο Αλεξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. 
«Οδηγούμαστε σε μία κοινωνία κόλαση», επισήμανε ο Τσίπρας στον απόηχο της...
υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, μισθούς των 400 ευρώ και συντάξεις των 360 ευρώ.

«Στα τέλη του 2012 ο κ. Μανιτάκης δήλωνε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόλυση ούτε ενός δημόσιου υπαλλήλου. Στις αρχές του 2013 ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις. Και στις 17 Φεβρουαρίου 2013, πριν από λίγο δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεσμεύονταν προσωπικά ότι δεν πρόκειται να πέσει κι άλλο ο κατώτατος μισθός. Προχθές αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα τόνισε ότι «με τις 15 χιλιάδες απολύσεις για πρόγευμα στο δημόσιο τομέα και την κατάργηση 252 οργανισμών που καλύπτουν κρίσιμες κοινωνικές ανάγκες στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, της κοινωνικής μέριμνας, με τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις που θα θυμίζουν τη γειτονική Βουλγαρία και με ένα νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος που πάνε να οικοδομήσουν σ΄ αυτό το διαλυμένο δημόσιο τομέα, όπου πλέον θα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε νοσοκομεία, σε δήμους, σε σχολειά από ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους οποίους θα προσλαμβάνουν με διαδικασίες αδιαφανείς - και γι αυτό σκοτώνονται το τελευταίο διάστημα, το μόνο που τους νοιάζει».

Γι αυτό, πρόσθεσε, «ανάγκασαν τον κ. Κικίλια σε παραίτηση. Αυτό που τους νοιάζει είναι ποιος θα οργανώνει το νέο ρουσφετολογικό κράτος του εξευτελισμού στο δημόσιο τομέα. Αλλά και με την πρόβλεψη, τη δημοσιοποίηση που είχαμε, ότι οι συντάξεις θα πάνε στα 360 ευρώ εγγυημένα χωρίς καμία δυνατότητα πρόβλεψης για παραπάνω, οδηγούμαστε σε μία κοινωνία κόλαση».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μπει ένα τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο. Γιατί αν δεν μπει τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν και χειρότερα».

Για το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ετέθησαν επί τάπητος «όλες τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και η ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, από άνεργους, από κάθε ελληνική οικογένεια, ώστε να μπει ένας φραγμός σ αυτόν τον κατήφορο, στην επιστροφή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω, σε μια κοινωνική κόλαση που μπορεί να μην έχει τέλος, αν δεν βάλουμε εμείς τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και στην κυβέρνηση της καταστροφής».

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Κ. Τσικρικάς τόνισε: «Αναδείξαμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες, η επιχείρηση απαξίωσης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών από την κυβέρνηση, με βάση τις εντολές της τρόικας και των ισχυρών της Ευρώπης. Μιλήσαμε για την ανάγκη ανασυγκρότησης των δημοσίων υπηρεσιών, την ανάγκη ενίσχυσης του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου του κράτους και δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε συντονισμό με τα συνδικάτα της Ευρώπης και θέλουμε και τα κόμματα της Βουλής να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, γιατί είναι ένας αγώνας για την ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών, για την παροχή δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης, σε όλους τους Έλληνες πολίτες, σε όλη την ελληνική κοινωνία. Γιατί αυτή την περίοδο η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από ύπαρξη και λειτουργία δημόσιων κοινωνικών αγαθών».

Ο κ. Τσικρικάς απαίτησε από την κυβέρνηση «να σταματήσει την προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, ενάντια στους εργαζομένους στο δημόσιο, με το μεγάλο ψέμα ότι είμαστε ένα και ενάμισι εκατομμύριο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, όταν, με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία που έχουμε και εμείς αλλά και διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ έχει αποδειχθεί ότι ο όγκος απασχόλησης στο δημόσιο και το συνολικό μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπηρεσιών είναι στα κατώτερα επίπεδα των χωρών του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. Ως ποσοστό οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν ξεπερνάμε το 10%, όταν στις χώρες της Ευρώπης, και μάλιστα σ΄αυτές που μέσω της τρόικας πιέζουν για περαιτέρω συρρίκνωση του δημοσίου, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 15 και 17%».

Εκτός των άλλων, πρόσθεσε, «επιχειρείται όλο αυτό το διάστημα να απαξιωθεί, να κατασυκοφαντηθεί η συνδικαλιστική δράση. Ήδη με βάση το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, το οποίο έχει δρακόντειες διατάξεις, έχουν εξισώσει αδικήματα ήσσονος σημασίας με σοβαρά αδικήματα και παραπτώματα και θέλουν να περάσουν την αντίληψη στην ελληνική κοινωνία ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι επίορκοι. Απαράδεκτη τακτική».

Καταλήγοντας ο κ. Τσικρικάς τόνισε ότι «εμείς αξιώνουμε και απαιτούμε όσοι πραγματικά έχουν περιπέσει σε βαριά πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα να τιμωρηθούν. Θα έπρεπε ήδη να έχουν απολυθεί από χθες, εάν τα αδικήματα είναι τόσο βαριά. Όμως δεν δεχόμαστε αυτή την επιχείρηση που θέλει συλλήβδην τους εργαζομένους στο δημόσιο να τους βγάλει ως επίορκους για να βρει τη μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις στο δημόσιο. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η αισχρή προπαγάνδα και επιτέλους η κυβέρνηση να στηρίξει και να ενισχύσει το ρόλο των δημοσίων υπηρεσιών στην ελληνική κοινωνία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια