Έβρος: Νέες συλλήψεις λαθροδιακινητών και μεταναστών από το τμήμα Τυχερού

Έναν Αλβανό κι έναν Αφγανό συνέλαβαν το Σάββατο το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομεταναστών του τμήματος συνοριακής φύλαξης Τυχερού. Αλβανός και Αφγανός προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι δέκα είναι Σύριοι, τρεις Ιρακινοί και δύο Αφγανοί.
Οι πληροφορίες και οι έρευνες των αστυνομικών τους έκαναν να καταλήξουν στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, όπου και εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, στα οποία επιβιβάστηκαν δεκαπέντε μετανάστες.
Ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα την άμεση ακινητοποίηση του ενός οχήματος με οδηγό τον 26χρονο Αφγανό, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά λαθρομετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στο 40χρονο Αλβανό οδηγό του δεύτερου Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, ο οποίος δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. Στη συνέχεια, αφού ακινητοποίησε το όχημά του, τράπηκε σε φυγή. Όταν τον έπιασαν αστυνομικοί αντιστάθηκε και προσπάθησε να ξεφύγει χωρίς να τα καταφέρει.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος προωθούσε στην ενδοχώρα οκτώ λαθρομετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το ένα όχημα, έχει δηλωθεί κλοπή σε περιοχή της Αττικής, πριν από ενάμιση μήνα περίπου.
Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

thrakinea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια