Πυροβολισμοί στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη!


Στο περιθώριο της σημερινής ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, συναγερμός προκλήθηκε από επεισόδιο που έλαβε χώρα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη, το Palazzo Chigi.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπεσαν 6-7 πυροβολισμοί, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ο δράστης συνελήφθη από την Αστυνομία.
Ο δράστης τραυματίστηκε επίσης από την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες φορούσε κοστούμι και γραβάτα.
Η ηγεσία της Αστυνομίας ενημέρωσε σχετικά για το συμβάν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα.
Η κατάσταση της υγείας των δυο αστυνομικών δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αρχές, ενώ ο δράστης αναγνωρίστηκε ως Ιταλός, και ονομάζεται Λουίτζι Πρεϊτι, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Εκτός από τους δυο αστυνομικούς τραυματίστηκε και μια γυναίκα περαστικός, χωρίς και η δική της κατάσταση να εμπνέει ανησυχία.
Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο υποστήριξε ότι το συμβάν δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τρομοκρατική πράξη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το κλίμα πολιτικής αστάθειας δεν βοηθάει την κοινωνία να διατηρήσει τη συνοχή και την ψυχραιμία της.
Στο σημείο του συμβάντος έφτασε το μεσημέρι και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.
http://ysterografa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια