Ο Χάρης Γεωργιάδης, μέχρι σήμερα Υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη και άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή.
Ο τελευταίος “πλήρωσε” ουσιαστικά το κόστος για τις κρίσιμες εξελίξεις γύρω από την κυπριακή οικονομία, την εμπλοκή του ονόματός του στην πολιτική και οικονομικο-επιχειρηματική αντιπαράθεση για την παρ’ ολίγον χρεοκοπία της Λευκωσίας, καθώς και τις ατυχείς διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι έπρεπε να παραιτηθεί, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.
Τη θέση του νέου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας, θα πάρει η Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη.
Υπάρχει, ωστόσο προβληματισμός προκειμένου ο ανασχηματισμός να γίνει ευρύτερος με τη συμμετοχή προσώπων από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ για να προκύψει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.
Ευχαριστίες Αναστασιάδης σε Σαρρή
Τη λύπη του για την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, εξέφρασε με γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Σαρρή «για τις πολύτιμες υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα».
Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους, αναφέρει ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αν είναι, όμως, κάτι που ιδιαίτερα εκτιμώ, αλλά και θέλω να εξαίρω από την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή είναι το υψηλό πολιτικό ήθος και την πολιτική ευαισθησία που επέδειξε».
Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
0 Σχόλια
Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου