Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη στήριξη καλλιεργητών και εργαζομένων στην ΕΒΖ και διεύρυνση της ρύθμισης των 100 δόσεων

Υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται - προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες- η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις.


Ειδικότερα, στη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν θα εντάσσονται πλέον προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Με την ίδια πράξη, η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, καλείται να καταβάλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Υπουργικό Συμβούλιο υπέγραψε την απόφαση ΠΝΠ που αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης.

Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΝΠ δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα, δήλωσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια