Από τα ΟΥΚ στα …μνημόνια - Χτυπάνε ΑΝΕΛ, στοχεύουν κυβέρνηση

Καλά κρατεί ο «πόλεμος» που άνοιξε με τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Και μπορεί στην Χαριλάου Τρικούπη να περιγράφουν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας ως τον ‘ηθικό αυτουργό’, πραγματικός στόχος όμως είναι το Μέγαρο Μαξίμου.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του κόμματος, που κατηγορούσε τον Πάνο Καμμένο πως αντί να αναλάβει τις ευθύνες του ως ηθικός αυτουργός μετά την κατακραυγή για τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων στην παρέλαση, κατέφυγε σε ‘μεγαλειώδη ψέματα’, δηλώνοντας ότι το βίντεο είναι από την περσινή χρονιά, κάτι που διέψευσε άμεσα και το πρακτορείο Eurokinissi.

Η πραγματική επίθεση στην κυβέρνηση, ήρθε όταν στο ίδιο κείμενο, οι συντάκτες του οποίου σχολίαζαν ότι το ψέμα, η παραπλάνηση και η πολιτική εξαπάτηση αποτελούν την συγκολλητική ύλη που ενώνει τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμμένοντας στους αρχικούς ισχυρισμούς των ΑΝΕΛ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για …περίσσιο θράσος και για κοντή μνήμη, αφενός γιατί τα στελέχη του ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν τα συνθήματα που είχαν ακουστεί από τα ΟΥΚ στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου το 2010 με υπουργό Άμυνας τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αφετέρου γιατί ξεχνούν ότι εκείνοι επέβαλαν σε μία νύχτα τα μνημόνια, όπως είπε, βυθίζοντας τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και την ανέχεια.

«Ο ελληνικός λαός, όμως, δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ και τους μνημονιακούς συνεταίρους του, έχει και μνήμη και τιμωρεί», είπε, με την παρέμβασή της αυτή να προκαλεί νέα, σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ.

Με αυτήν επέστρεφαν τις κατηγορίες περί «απύθμενου θράσους» στην εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, κατηγορώντας την ότι υποδύεται τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και νομίζει ότι αζημίως μπορεί να εκστομίζει δήθεν απειλητικές συκοφαντίες, κενές περιεχομένου. «Τα όσα λέει μας αφήνουν αδιάφορους επί της ουσίας, συνιστούν όμως ντροπή για τον τρόπο που ενεργεί ο κ. Καμμένος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας - μετατρέποντας το ΥΠΕΘΑ σε μικροκομματικό παραμάγαζο, με την ανοχή του κ. Τσίπρα», λένε στο ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας εκ νέου στον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Όσο για τα μνημόνια, επανέρχονται στο θέμα της τροποποίησης/παράτασης της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης», για να θυμίσουν ότι υπογράφτηκε ερήμην της Βουλής και παρανόμως, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, αφού «δεν αρκεί η επίκληση της γενικής αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών να συνάπτει δανειακές συμβάσεις κατά το νόμο περί δημοσίου λογιστικού». Στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε επιμένουν ότι δεν πρόκειται για μία τρέχουσα και συνήθη δανειακή σύμβαση, αλλά για ένα ολόκληρο πρόγραμμα στήριξης που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του.

Επιπλέον, επαναλαμβάνουν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επιστρέφει στον EFSF αποθεματικά 11 δις ευρώ του ΤΧΣ και μετά «να τρέχει και να παρακαλάει» να του δώσουν πίσω το 1,2 δις, ενώ η διοίκηση του ΤΧΣ διευκρινίζει με ανακοίνωσή της ότι καλώς επιστράφηκαν και τα 11 δις σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 20 Φεβρουαρίου…
matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια