«ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ .....

.......ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ»

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΙΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Με τον Ελληνισμό του Σικάγου, ως προσκεκλημένος τους, γιόρτασε αυτό το Σαββατοκύριακο ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, τις εκεί εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή με παρέλαση όλων των ομογενειακών ενώσεων και σωματείων, παρουσία και του Κυβερνήτη του Ιλλινόις.

Σε συνεντεύξεις του σε ομογενειακούς σταθμούς, αλλά και στο επίσημο δείπνο που προηγήθηκε το Σάββατο βράδυ, ο Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε προσφώνηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας των ομογενειακών οργανώσεων Βασίλη Ματαράγκα, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με γνωρίζετε χρόνια ολόκληρα. Ήμουνα η τηλεοπτική συντροφιά και η δημοσιογραφική ενημέρωσή σας από την μητέρα πατρίδα. Ούτε είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Σικάγο, όταν πάντοτε ανταποκρινόμουνα σε κάθε κάλεσμα της εδώ ομογένειας, με το μικρόφωνο της τηλεόρασης ή το στυλό της εφημερίδας.

Σήμερα, που είμαι εδώ προσκεκλημένος σας, ως μέλος της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, σας ζητώ να την εμπιστευθείτε στον αγώνα που κάνει, για να ξαναβρούν όλοι οι Έλληνες το χαμόγελό τους, να μειώσουμε τον εφιαλτικό κατάλογο της ανεργίας, να ξαναπάρει μπρος η ελληνική οικονομία και να μη ξαναδούμε παππούδες να σκαλίζουν νύχτα τα σκουπίδια για να βρούνε κάτι να φάνε, να πάψουν παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς ένα ποτήρι γάλα και να μπορέσουν πάλι οι συμπατριώτες σας να ζήσουν με την αξιοπρέπεια που οφείλει να τους παρέχει και να τους προστατεύει το ελληνικό κράτος.

Και επειδή η ομογένεια έχει δεδομένες ευαισθησίες σε ορισμένα ζητήματα όπως τα εθνικά και η Εκκλησία, πέρα ως μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα , σας διαβεβαιώνω ως ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ότι στις κόκκινες γραμμές μας είναι και η προστασία των  εθνικών θεμάτων και οι αδιατάραχτες σχέσεις κράτους εκκλησίας. Η νέα ελληνική κυβέρνηση δίνει έναν συγκροτημένο και τεκμηριωμένο διαπραγματευτικό αγώνα με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Σταμάτησε η Ελλάδα να λέει ΝΑΙ σε όλα και να υποκύπτει σε συνταγές λιτότητας και ξεπουλήματος της περιουσίας της, που σημαίνει, ότι η επόμενη γενιά θα έπαυε να κατέχει τους θησαυρούς της πατρίδας της. Που επίσης σημαίνει, ότι εσείς δεν θα ερχόσασταν στη πατρίδα που γεννηθήκατε οι ίδιοι ή που γεννήθηκαν οι πατεράδες και οι παππούδες σας, αλλά κινδυνεύατε να επισκέπτεσθε ένα προτεκτοράτο.

Και σε ό, τι αφορά στις επενδύσεις, που σας άκουσα ως θέμα - δικαίως - να σας απασχολεί έντονα, σας διαβεβαιώνω, ότι τις θέλουμε, σε σύμπραξη με το κράτος και με το μάνατζμεντ στον επενδυτή, όπου συμφωνηθεί.

Αλλά τα μόνα που σίγουρα δεν εκχωρούνται είναι η ενέργεια και τα νερά. Και για εθνικούς λόγους ακόμα. Φαντάζομαι, ότι σας είναι απόλυτα αντιληπτό, ότι η ενέργεια πρέπει να είναι στα χέρια του κράτους, με γείτονες, μάλιστα, που διατηρούν το καθεστώς του casus belli και που συνέχεια «ξύνονται» με παραβιάσεις και διπλωματική επιθετικότητα.

Θέλω να επαναλάβω, ότι πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στη νέα ελληνική κυβέρνηση. Και σας ζητώ να είσαστε στο πλευρό της πατρίδας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, πέρα από κόμματα, ιδεοληψίες και προσωπικές επιδιώξεις. Όπως ενωμένοι πρέπει να είμαστε και στο εσωτερικό της χώρας, με τις ίδιες προϋποθέσεις που προανέφερα.

Οι εκλογές τελείωσαν, Κάποιοι κέρδισαν, κάποιοι έχασαν. Κάποιοι σχημάτισαν άμεσα, την επόμενη μέρα, χωρίς καθυστέρηση, κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας. Κάποιοι πέρασαν στην αντιπολίτευση.

Αυτοί είναι οι κανόνες της Δημοκρατίας. Μόνο που τώρα πρέπει να λειτουργήσει η λογική της Ανάστασης της πατρίδας μας. Σας τα έλεγα και πριν. Και οφείλουν να συμπαραταχθούν όλοι σε αυτή τη προσπάθεια, με πρόσφατη την σχετική εντολή του ελληνικού λαού.

Χάρηκα ιδιαίτερα, που άκουσα από τους ομιλητές που προηγήθηκαν, ότι στηρίζουν τη νέα Κυβέρνηση, ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι πολιτικά σε ένα από τα δύο κόμματα που την απαρτίζουν. Με ικανοποίηση άκουσα και την Ελένη Μπούση, που έχει προσφέρει ένα τεράστιο έργο αλληλεγγύης με ανθρωπιστικούς φορείς της Ελλάδας, μία άξια πρέσβης, να περιγράφει τις εικόνες της κρίσης στην πατρίδα. Και τον σύζυγό της Δημήτρη να λέει σε όλου τους τόνους, ότι είναι στο πλευρό μας, με κάθε τρόπο, στον αγώνα που δίνουμε. Για μία ακόμα φορά ευχαριστώ τον Βασίλη Ματαράγκα για την πρόσκληση που μου απηύθηνε. Εδώ γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους. Ξανασυναντήθηκα με παλιούς φίλους. Αλλά λυπάμαι που δεν είναι ανάμεσά μας ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, μία μεγάλη ψυχή της Ομογένειας, που πρόσφατα μας έφυγε ξαφνικά.

Βεβαίως, είναι αυτονόητο, ότι θα μεταφέρω στα αρμόδια υπουργεία, χρόνια αιτήματα της ομογένειας που δεν έχουν βρει λύση. Και πρέπει να σας πω, ότι ήλθε η ώρα να θεσπίσουμε και το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφους σας.

Θα κλείσω την ομιλία μου, με τον τρόπο που έκλεισαν ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι ομιλητές. Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η 25η Μαρτίου, Ζήτω η Ορθοδοξία, που είναι ένας κορυφαίος κρίκος ένωσης της ομογένειας με την Ελλάδα. Γιατί, παράδειγμα, χάρη στα σχολεία της Εκκλησίας, κρατιέται, όσο κρατιέται, ζωντανή η ελληνική γλώσσα στις νεότερες ομογενειακές γενιές των ΗΠΑ».

Ο υφυπουργός Επικρατείας, ο οποίος επέστρεψε σήμερα (30.03.15) στην Αθήνα, κατά το σύντομο διάστημα παραμονής του στο Σικάγο, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ. Ιάκωβο, την Γενική Πρόξενο κα Ιωάννα Ευθυμιάδου, είχε συνάντηση με τον κυβερνήτη του Ιλλινόις και επαφές με κορυφαίους παράγοντες της ελληνοαμερικανικής ομογένειας,

Ξεναγήθηκε, επίσης, στην έκθεση Βυζαντινής Τέχνης, που παρουσιάζεται στο Μουσείο της πόλης, και με αλλεπάλληλες παρατάσεις θα είναι ανοικτή μέχρι τον Μάιο. Περιλαμβάνει εκθέματα από κορυφαία ελληνικά Μουσεία και μέχρι σήμερα την έχουν επισκεφθεί πάνω από 200.000 αμερικανοί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια