Η Νατάσα Γκαρά για εξελίξεις στην ΕΒΖ

Δήλωση Νατάσας Γκαρά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου, για την ανάσα σωτηρίας στην ΕΒΖ
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται καταβολή 30 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), αποτελεί ανάσα σωτηρίας του σημαντικού αυτού πυλώνα της οικονομίας της χώρας μας.
Μετά τις στοχευμένες προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων και των διοικήσεων της εταιρείας, να οδηγήσουν την ΕΒΖ στον μαρασμό και στο κλείσιμο, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει, με την ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία, την έμπρακτη στήριξή της στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για την παραγωγική αναζωογόνηση της χώρας, πρωτεύουσα θέση, και ειδικά για τον Έβρο, έχει το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Βιομηχανίας. Κύριος στόχος μας παραμένει η στήριξη και ενδυνάμωση της τευτλοκαλλιέργειας και των τευτλοπαραγωγών στη χώρα, μέσω ενός συγκεκριμένου πλάνου βιωσιμότητας με αναπτυξιακή προοπτική.
Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές και τις λογικές που προσπάθησαν να βάλουν στη λειτουργία της ΕΒΖ, παρά τις Κασσάνδρες που δεν επιβεβαιώθηκαν, εργαστήκαμε σκληρά για να τα αντιμετωπίσουμε ή να τα υπερπηδήσουμε, με σταθερό γνώμονα το συμφέρον των παραγωγών και των εργαζομένων και κατ’ επέκταση την ανάδειξη της Βιομηχανίας σε παραγωγικό και μεταποιητικό πυλώνα της περιοχής.
Στη δική μας λογική δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια και λαϊκίστικες παρεμβάσεις για το μέλλον της ΕΒΖ. Κόντρα στις πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις πρακτικές των διοικήσεων που επέλεγαν, οι οποίες οδήγησαν σε χαμένες θέσεις εργασίας, σε περισσότερες εγκαταλειμμένες αγροτικές εκτάσεις, εμείς παλεύουμε και εργαζόμαστε σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτά που υπαγορεύουν τα νεοφιλελεύθερα δόγματα.   

Τέλος, καλούμε τους παραγωγούς, αλλά και όλους τους φορείς του Νομού να στηρίξουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν την τευτλοκαλλιέργεια, αλλά και τη Βιομηχανία, προκειμένου να δώσουμε πνοή στην παραγωγική διαδικασία του τόπου μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια