Άστρος Χατζηάστρος, ο Έλληνας που έδωσε το φιλί έξω από την γερμανική καγκελαρία - Πώς βλέπουν στη Γερμανία, Τσίπρα και Βαρουφάκη

Το γεμάτο πάθος ερωτικό φιλί που έδωσε ο κ. Αστρος Χατζηάστρος στη σύζυγό του Κάρμεν έξω από το κτίριο της Καγκελαρίας στο Βερολίνο πριν από την κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ, την περασμένη Δευτέρα, έκανε τον γύρο του κόσμου στέλνοντας μήνυμα για συμφιλίωση των δύο ηγετών.
Μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ...
το ζευγάρι είχε ζωγραφίσει τις σημαίες των δύο χωρών στα μάγουλά του.



Ο Ελληνογερμανός μίλησε στο protothema.gr για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για τις σχέσεις του γερμανικού λαού με τον ελληνικό, τονίζοντας ότι οι Γερμανοί πολίτες καταλαβαίνουν απόλυτα τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και δεν είναι τόσο σκληροί όσο οι πολιτικοί τους.
«Το συγκεκριμένο φιλί ήταν μεν αυθόρμητο αλλά όχι τυχαίο», λέει και εξηγεί: «Αυτή η συγκέντρωση είχε οργανωθεί από το “Avaaz”, στο οποίο είμαστε μέλη εγώ και η σύζυγός μου, κι έτσι προγραμματίσαμε να πάμε εκεί. Γνωρίζαμε ότι θέμα της διαδήλωσης ήταν να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε για να αναδείξουμε την ελληνογερμανική φιλία. Μάλιστα όσοι Έλληνες και Γερμανοί δεν ήταν ζευγάρια θα αγκαλιάζονταν μεταξύ τους γι’ αυτόν τον σκοπό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φίλησα λοιπόν κι εγώ την Κάρμεν».

Μας λέει ότι οι γονείς του πήγαν για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1966 και ότι γεννήθηκε στην πόλη Ρόιτλινγκ. Οι γονείς του επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον τόπο καταγωγής τους την Ορεστιάδα, αλλά πολύ σύντομα επέστρεψαν και πάλι στη Γερμανία. Εκεί στις γειτονιές της πόλης ο ίδιος γνώρισε τη μετέπειτα δεύτερη σύζυγό του Κάρμεν.



Μαθήτευσε σε γερμανικό και σε ελληνικό σχολείο, σπούδασε Ψυχολογία, ενώ σήμερα ασχολείται με την προστασία προσωπικών δεδομένων για ανθρώπους που πηγαίνουν σε ερευνητικά και ιατρικά κέντρα. Μαζί με τη σύζυγό του έχουν συμμετάσχει και σε άλλες παρόμοιες διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας. «Έχω πάει σε πολλές διαδηλώσεις για τη χώρα σας.
Για να γνωρίζετε, μετά την 25η Ιανουαρίου όπου έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και βγήκε η νέα κυβέρνηση έχουν γίνει τουλάχιστον 20 στη Γερμανία. Αυτές γίνονται είτε από ελληνικές οργανώσεις εδώ, είτε από το αριστερό κόμμα της Γερμανίας», εξηγεί ο κ. Χατζηάστρος τονίζοντας αυτά που μοιράζονται Γερμανοί και Έλληνες, αλλά και την άποψη που έχουν πάρα πολλοί Γερμανοί για τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, μην παραλείποντας να πει ότι στη Γερμανία ζουν περισσότεροι από 320.000 Ελληνες, ενώ οι Γερμανοί προτιμούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Δεν παρέλειψε να προσθέσει πως και ο κ. Οτο Ρεχάγκελ είναι Γερμανός, ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα στην κατάκτηση του Euro το 2004, ενώ επισήμανε ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι κουτός και καταλαβαίνει ποια είναι η πραγματική κατάσταση.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια