Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διάσωσης (68) μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου (βιντεο)

Ήταν μία γιγάντια επιχείρηση της Αστυνομίας και διήρκεσε περισσότερες από 8 ώρες. Το αποτέλεσμα όμως αποζημίωσε όλους αυτούς που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση αφού σώθηκαν 70 ανθρώπινες ψυχές και μεταξύ των οποίων 14 μικρά παιδιά και 7 γυναίκες όλοι τους Συριακής καταγωγής.
Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας είχε την πληροφορία, ότι στην περιοχή του Θουρίου, σε νησίδα, βρίσκονται δεκάδες λαθρομετανάστες και ανάμεσα τους μικρά παιδιά.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης ετοίμασε τις ειδικές ομάδες και άρχισαν οι έρευνες. Μετά από λίγες ώρες οι Λαθρομετανάστες εντοπίσθηκαν και με βάρκες ξεκίνησε η μεταφορά τους σε πιο ασφαλές μέρος. Το πρωί και με το πρώτο φως της ημέρας οι Σύριοι είχαν μεταφερθεί στην περιοχή του Πυθίου και από εκεί με βάρκα σε σημείο, όπου τους ανέμεναν αυτοκίνητα.
 Στους διασωθέντες χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή.
Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης – διακινητής, με τη χρήση πλωτών, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.
Την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ήρωες αστυνομικούς που κάτω από αντίξοες συνθήκες έφεραν σε πέρας την αποστολή τους με την πρωταγωνιστική παρουσία του ίδιου του Αστυνομικού Διευθυντή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια