Λιου σε Τσίπρα: Πριν το τέλος της προεδρίας Ομπάμα η ελάφρυνση χρέους...

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 20160 σχόλια

Στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους, πριν την ολοκλήρωση της...
Προεδρικής θητείας Ομπάμα: τη φράση αυτή άκουσε έκπληκτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα χείλη του Τζακ Λιου.

Όμως, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είπε, σύμφωνα πάντα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, και άλλα ενδιαφέροντα: όπως ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα του λέει ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, για την επιστροφή του ελληνικού λαού στην ευημερία.

Αλλά ο Τζ. Λιου φέρεται να είπε επίσης ότι η αμερικανική πλευρά κατανοεί την τεράστια προσπάθεια που η Ελλάδα έχει καταβάλλει, μια προσπάθεια που πρέπει να αποδίδει καρπούς πια. Και, υπογραμμίζοντας τη σημαντική, γεωπολιτική και οικονομική, θέση της χώρας μας στα ευρωπαϊκά πράγματα, ο Αμερικανός υπουργός έκανε ένα βήμα παραπέρα. Με δεδομένη την αναστάτωση αλλά και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφώσει η τουρκική υπόθεση αφενός, το Brexit αφετέρου, είναι αναγκαία παρά ποτέ η οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήρε την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως η χώρα είναι σε δρόμο ανάκαμψης. Θέση -κλειδί σε αυτόν όμως, έχει η υλοποίηση της συμφωνίας για το χρέος.

Εκτός, όμως, από τα οικονομικά συζητήθηκαν και θέματα διαφθοράς, ειδικότερα πώς θα συνεργαστούν στενότερα ελληνικό κράτος με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI, σε συνέχεια των αποκαλύψεων που σχετίζονται με την τράπεζα UBS...

newpost.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger