“Στη σιωπή των καναλιών για Σκλαβούνη, είδαμε τον… μαγικό πλουραλισμό των συστημικών ΜΜΕ”

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 20160 σχόλια

Στην έλλειψη πολυφωνίας στα ΜΜΕ που επιβεβαιώθηκε και με την υπόθεση Σκλαβούνη, στην κατοικία του οποίου έγινε έφοδος της οικονομικής αστυνομίας, καθώς ο «σκιώδης» υπουργός Ανάπτυξης του Κ.Μητσοτάκη στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και πρώην στέλεχος της «αμαρτωλής» USB καιεπικεφαλής του ΤΧΣ επί Σαμαρά-Βενιζέλου, αναδείχθηκε σε μείζον θέμα αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ρ/σ Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά, ο υπ Μεραφορών και Δικτύων Χρ Σπίρτζης.
«Είναι αυτός ο… πλουραλισμός» των παλιών ΜΜΕ, σημείωσε ο κ.Σπίρτζης για την απουσία κάλυψης του θέματος στο μέγεθος που κατά τον ίδιο θα επιβαλλόταν. Με ένα μαγικό τρόπο, αποκαλύπτεται στον ελληνικό λαό γιατί φτάσαμε εδώ που έχουμε φτάσει, ποιων αμαρτίες πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές που έχουν επιβληθεί … κάποιοι δεν θέλουν να τα ακούν γιατί συμμετείχαν … αυτό είναι το τρίγωνο που εμείς θέλουμε να σπάσουμε, ένα τρίγωνο που καλύπτει, ξεχνάει να φιλοξενεί ρεύματα και απόψεις, να παρουσιάσει την ενημέρωση που πρέπει, που διαπλέκεται στο πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, ποιοι πρέπει να έχουν τηλεοπτικές άδειες, ποιοι να παίρνουν δημόσια έργα.
Δεν γίνεται να κάνουμε ως χώρα βαθιές τομές όταν υπάρχει αυτή η σχέση τραπεζικού συστήματος, ΜΜΕ και πολιτικού συστήματος, τόνισε ο κ.Σπίρτζης.
Για τον κ.Σκλαβούνη της UBS και του ΤΧΣ καλό θα είναι να μας πει η ΝΔ αν είναι αυτό που επαγγέλλεται και τώρα για το πρόγραμμα της και τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει … το οποίο έχει εκπροσωπηθεί από μία συμμαχία συγκρεκριμένων ανθρώπων, γύρω από αυτό που ονομάζουν «μεταρρυθμιστές» … αν η μεταρρύθμιση είναι η συγκεκριμένη λειτουργία, του Σκλαβούνη και άλλων,με γειά τους με χαρά τους, είπε χαρακτηριστικά.
Σχολίασε εξάλλου τις πρόσφατες συγκρίσεις των επικριτών της κυβέρνησης, που έκαναν συγκρίσεις με όσα γίνονται στην Τουρκία και την παρέμβαση Ερντογάν στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «εδώ γίνεται το ανάποδο από την Τουρκία … την Δημοκρατία την έχουν ποδοπατήσει τα υπάρχοντα κανάλια τόσα χρόνια, δεν τήρησαν την δεοντολογία, δεν έχουν πλουραλισμό, δεν φιλοξένησαν απόψεις και ανθρώπους που τις εκπροσωπούν … τα έχουμε ζήσει δεκαετίες … εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους … δεν νομίζω ότι μπαίνει θέμα σύγκρισης με την Τουρκία».
Είναι επίσης ορατό πλέον ότι όλα αυτά που έλεγαν τα κανάλια και οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζονται διαχρονικά από αυτά, έπεσαν στο κενό, για τους αποκλεισμούς από το διαγωνισμό, για το ότι «θα κατέβουν οι Τούρκοι» … όλη αυτή η φιλολογία και το μένος καταρρέουν, το ένα μετά το άλλο διαψεύδονται πανηγυρικά. Θέλουμε να βαθύνουμε την Δημοκρατία μας και να σπάσουμε το παλιό σύστημα πολιτικής, τραπεζών και ΜΜΕ, συνέχισε ο υπουργός.
Είναι γνωστή η λάσπη που έχουμε φάει, τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά έχουμε τολμήσει να μην φοβηθούμε και να μην διαπλακούμε με τα συγκεκριμένα κανάλια και ΜΜΕ … δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε το πολιτικό σύστημα και τη χώρα όπως τα παραλάβαμε, διαβεβαίωσε.
Με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του νέου εκλογικού νόμου, αποκαλύφθηκε ακόμη μία αφερέγγυα είδηση του συστήματος των ΜΜΕ, που προωθούσε την εικόνα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και… Χρυσής Αυγής, σημείωσε ο υπουργός.
Η απλή αναλογική είναι ένα θέμα που ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δεσμεύτηκε, αλλά και όπως ζητάει παγίως η Αριστερά, πρέπει να προχωρήσει, να υπάρχει ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα.
Αυτό είναι που έρχεται να ψηφιστεί, δεν υπάρχει πρόβλημα και στο τέλος του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακερδίσει τις εκλογές, απλά θα έχουμε περισσότερους βουλευτές … στη χώρα θα υπάρξει ένα δικαιότερο σύστημα από την μεθεπόμενη αναμέτρηση, που θα υπαγορεύει στα κόμματα τις συνεργασίες σε μία πραγματική βάση, σημείωσε.
Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τις επικρίσεις που δέχθηκε ο ίδιος και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης για την κριτική στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ από τον επικεφαλής του κ.Πιτσιόρλα, ο κ.Σπίρτζης σημείωσε λακωνικά ότι «ο καθένας έχει τις απόψεις του και κρίνεται από τον ελληνικό λαό.
Ο κ.Σπίρτζης απάντησε και σε ερωτήσεις ακροατών και αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα του διαγωνισμού για την πρόσληψη ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, για το οποίο είπε ότι οφείλεται στον ΑΣΕΠ και αναμένει να διευθετηθεί σε ένα «μικρό χρονικό διάστημα».
Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το πρόβλημα των προστίμων που αντιμετωπίζουν πολίτες σε σχέση με τους μεγάλους οδικούς άξονες, σημείωσε ότι ενώ στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο έχουν διευθετηθεί οι περισσότερες υποθέσεις με μεσολάβηση του υπουργείου, στην περίπτωση της Εγνατίας Οδού τα πράγματα είναι διαφορετικά.
«Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ.Πιτσιόρλα του ΤΑΙΠΕΔ που χειρίζεται αυτά τα θέματα … επιμένει και στις μνημονιακές επιταγές και στην τήρηση της παλαιότερης απόφασης Χρυσοχοΐδη που όριζε και το ύψος των προστίμων και τα “πανωπροίκια” που θα πρέπει να υποστούν οι πολίτες που έχουν υποπέσει σε παράβαση», υπογράμμισε.

Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger