Πολιτική κόντρα για την έρευνα για Σκλαβούνη-UBS...

Τρίτη, 19 Ιουλίου 20160 σχόλια

«Αναταραχή» έφερε στο πολιτικό σκηνικό το δημοσίευμα των Financial Times για έφοδο των ελληνικών αρχών στο σπίτι του πρώην τραπεζίτη της UBS και πρώην προέδρου του ΤΧΣ, Χρήστου Σκλαβούνη. Ανταλλαγή...
ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στις 4 Ιουλίου οι ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, ο οποίος έχει από τον Φεβρουάριο αναλάβει θέση υπευθύνου στη ΝΔ για τον τομέα ανάπτυξης, στο πλαίσιο έρευνας κατά της τράπεζας UBS.

Την είδηση επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, λίγη ώρα αργότερα η Όλγα Γεροβασίλη η οποία σημείωσε ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής

Αναφορικά με την έρευνα στο σπίτι του Χ. Σκλαβούνη ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει ψηλά τους τόνους, καθώς καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις κατά της ΝΔ.

Η Κουμουνδούρου αναφέρει χαρακτηριστικά

Μετά τον Στ. Παπασταύρου και τον Γκ. Χαρδούβελλη, η προσθήκη του Χρ. Σκλαβούνη στο παλμαρέ της Ν.Δ. δείχνει ξεκάθαρα πως η Ν.Δ. είναι το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής.

Η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης.

Τρανή απόδειξη ότι για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό.

«Φλαμπουράρης, Σταθάκης και Αυγή»

Η απάντηση της ΝΔ ήρθε λίγη ώρα αργότερα με τη Συγγρού να σημειώνει ότι η οργή του κόσμου γιγαντώνεται από την «φορολογική σφαγή και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

«Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή» σημειώνει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη φορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νέες αθλιότητες.

Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή.

efsyn.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger