Εταιρία Λαϊκής βάσης θέλουν να κάνουν οι κάτοικοι των Πετρωτών για τον Ζεόλιθο ....

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΕΤΡΩΤΩΝ ΕΒΡΟΥ

          Στην ανοιχτή συζήτηση που έγινε στις 13 Αυγούστου στο συνεδριακό κέντρο των Πετρωτών, με θέμα «Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το ζεόλιθο και τα επόμενα βήματα», οι κάτοικοι του χωριού των Πετρωτών αποφάσισαν τα εξής:
  1. Να αγωνισθούν με όλα τα μέσα για την αποτροπή της ληστρικής εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του ζεόλιθου που σχεδιάζεται και μεθοδεύεται από ιδιωτικά συμφέροντα.
  2. Να αγωνισθούν με όλα τα μέσα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού τους, με επικεφαλής την ΄Ενωση Πολιτών που συγκρότησαν για το σκοπό αυτό.  
  3. Να διερευνήσουν τις δυνατότητες ίδρυσης εταιρίας λαϊκής βάσης με κατοίκους του χωριού, αλλά και με μετανάστες του εσωτερικού και εξωτερικού, που έλκουν την καταγωγή τους από τα Πετρωτά, με στόχο τη διεκδίκηση της παραχώρησης των κοιτασμάτων ζεόλιθου και της αξιοποίησης αυτού του μοναδικού ορυκτού πλούτου, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
  4. Να απευθυνθούν στους φορείς της Πολιτείας (Δήμο Ορεστιάδας, Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Υπουργό Περιβάλλοντος, Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα) και να ζητήσουν την έμπρακτη υποστήριξή τους, στην προσπάθεια των κατοίκων του χωριού των Πετρωτών που μοναδικό στόχο έχει την προάσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
                                                                 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ