Χοντραίνει η κόντρα Στουρνάρα- Μαξίμου...νέο επεισόδιο με Παππά...

Μετά από μια ανέφελη περίοδο, οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη βρίσκονται σε κακό, αν όχι σε...
κάκιστο σημείο. Προ περίπου 15 ημερών, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν δίστασε να διαψεύσει τον πρωθυπουργό όταν αυτός υποστήριξε (στον ΣΚΑΙ) ότι ο διοικητής της ΤτΕ του είχε εισηγηθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 να πουν φραγμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls). Ακολούθησε η σύγκρουση με τον Γιάννη Δραγασάκη του ο οποίος από το βήμα της Βουλής είπε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης του ζήτησε να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2015 με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Η ΤτΕ απάντησε ότι ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο κι ότι ο λογαριασμός με τον οποίο τελικά πληρώθηκε το ΔΝΤ ήταν του δημοσίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιος λογαριασμός.

Τώρα ήρθε η σειρά του Νίκου Παππά, ο οποίος ερωτώμενος στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ για τον κ. Στουρνάρα ήταν ιδιαίτερα καυστικός: «Ο κ. Στουρνάρας είναι ο κεντρικός τραπεζίτης. Η ΤτΕ έχει την αυτονομία της, αλλά ο κ. Στουρνάρας έχει υπάρξει υπ. Οικονομικών του κ. Σαμαρά. Δεν θα πρέπει να πολιτεύεται με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολική του. Δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική του. Δεν ήταν πετυχημένος υπουργός, είχαμε μισό εκατ. λιγότερες θέσεις εργασίας από τη μέρα που ανέλαβε μέχρι τη μέρα που παρέδωσε. Επίσης, όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα, καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως με την υπογραφή του κι όχι μέσω διαρροών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Στουρνάρας ερωτηθείς για το σχόλιο Παππά, απάντησε:  «Δεν ασχολούμαι. Δεν είναι στις αρμοδιότητες του κεντρικού τραπεζίτη να σχολιάζει προσωπικές απόψεις και αξιολογικές κρίσεις του οιοδήποτε».

Η απάντηση αυτή καθιστά σαφές ότι ο Γ. Στουρνάρας έχει αποφασίσει να μην αφήνει τίποτα να περάσει ασχολίαστο και ότι θα σηκώνει το γάντι σε κάθε περίπτωση που θεωρεί ότι θίγεται.

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγκρουση με πολλά επεισόδια…

economy365.gr