Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να λάβει τις δικές του αποφάσεις...

"Καθησυχάζει" ο Μοσκοβισι: Το ΔΝΤ είναι ένας καθησυχαστικός παράγοντας για αρκετά κράτη-μέλη.
-Ελάχιστα δεν έχουν συμφωνηθεί για τη δεύτερη αξιολόγηση...
Τα ανοιχτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση, αλλά και ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Επίτροπο Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες, που...
ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με τον Eλληνα υπουργό Οικονομικών να επισημαίνει πως το Ταμείο πρέπει να λάβει τις δικές του αποφάσεις.

Το ΔΝΤ πρέπει να λάβει τις δικές του αποφάσεις, να θέσει επί τάπητος τι πιστεύει ότι είναι το πρόβλημα και πώς μπορεί να συμμετάσχει, δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσακαλώτος.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ επισήμανε πως «έχουμε τρία μπλοκ ανοιχτών ζητημάτων, μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικό και χρέος».

«Ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας, κατανοώ ότι οι έλληνες αδημονούν για μία λύση», πρόσθεσε.

«Όταν υπάρχουν πολλοί παίκτες, υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να λυθούν», είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα στις δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος, ενώ επισήμανε πως είχε μία «εποικοδομητική συνομιλία για τη διαδικασία και την ουσία της δεύτερης αξιολόγησης» με τον κ. Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του ο ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε πως δεν πρέπει να «σπαταλούμε χρόνο», αναφέροντας πως «ελάχιστα δεν έχουν συμφωνηθεί για τη δεύτερη αξιολόγηση». «Θέλουμε μία ισχυρή Ελλάδα», είπε, μεταξύ άλλων.

«Το ΔΝΤ είναι ένας καθησυχαστικός παράγοντας για αρκετά κράτη-μέλη», σημείωσε ο Επίτροπος.