Άργησαν αλλά κατάλαβαν ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός

Πανικός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα μαυσωλεία της διαπλοκής και βέβαια στις νεοφιλελεύθερες περιθωριακές και γραφικές γκρούπες που επιμελούνται το καταδικασμένο σε αποτυχία πρότζεκτ "Αριστερή παρένθεση". 
Ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα νεοφιλελεύθερα υπολείμματα βγήκαν από τις τρύπες τους χαρακτηρίζοντας, με αναίδεια προς τον ελληνικό λαό, "χούντα" την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύοντας απειλές για την επόμενη ημέρα και ετοιμάζοντας ρεβάνς σε βάρος της Αριστεράς, προπαγανδίζοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί "επίτευξης του στόχου της αυτοδυναμίας από τη ΝΔ όταν γίνουν εκλογές", ανασύροντας τις πιο ανατριχιαστικές εκδοχές της μετεμφυλιακής εθνικοφροσύνης  και επαναλαμβάνοντας το αποσταθεροποιητικό για την πολιτική ζωή, την οικονομία και την κοινωνία αίτημα για "εκλογές εδώ και τώρα", τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλώσει πρωτοφανή πανικό, αλλά και ηττοπάθεια. 
Τι να συνέβη άραγε;
Αρχικά ήταν οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, η συμπόρευσή του δηλαδή με τη Φώφη Γεννηματά στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στη συνέχεια ήταν η επιθετική ρητορική της Φώφης Γεννηματά έναντι της νεοφιλελεύθερης ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και της Δεξιάς. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε απολύτως σαφές ότι ΔΕΝ πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία σε ένα συντηρητικό και αντιδραστικό μελλοντικό κυβερνητικό σχηματισμό με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Φώφη Γεννηματά απέρριψε με εμφατικό τρόπο τις ακραίες, καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία, ιδεοληψίας του θλιβερού γόνου του αποστάτη. Τώρα η διαπλοκή και τα εξαπτέρυγα της ηγεσίας της ΝΔ δημιούργησαν μέσω ρεπορτάζ κλίμα, θέτοντας θέμα ενδεχόμενης νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου, αν και ποτέ προκύψουν οι αναγκαίοι συσχετισμοί στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε αυτός να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές και όχι από τις μεθεπόμενες. 
Μέσα σε αυτό το κλίμα διάφορες γραφικές συμπλεγματικές φιγούρες (κάθε τρεις και λίγο μας υπενθυμίζουν ότι είναι φιλελεύθεροι. Φανταστείτε τι απωθημένα έχουν οι άνθρωποι), που τις έχουν περιμαζέψει στην Πειραιώς για να δημιουργήσουν με αυτές το "επικοινωνιακό οπλοστάσιο" της ΝΔ, αλαλάζουν τις τελευταίες ώρες διότι αντιλαμβάνονται ότι οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, βραχυμεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα ανατρέψουν τους σχεδιασμούς θυλάκων του κατεστημένου να επιβάλλουν τον διαπιστωμένα ανίκανο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό. 
Οι πιο ανίκανοι, ακόμη και από τον ίδιο, φίλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχουν την ψευδαίσθηση ότι χαράσσουν πολιτική ή ότι επηρεάζουν τις εξελίξεις τη στιγμή που το ακροατήριό τους περιορίζεται σε πέντε, δέκα αντιδημοκράτες, αντικοινωνικούς νεοφιλελεύθερους και ακροδεξιούς, δεν μπορούν ούτε καν να κρύψουν την ανησυχία τους, ούτε καν να υλοποιήσουν το πιο απλό τακτικό σχέδιο που θα μπορούσαν υλοποιήσουν στην παρούσα συγκυρία και δεν είναι άλλο από το να σωπάσουν και να περιμένουν. 
Τι κάνουν λοιπόν; 
Αρχικά διέπραξαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τα ίδια σφάλματα που έκαναν οι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του 2012. Με τη διαφορά ότι η παρέα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ βιαστική και απρόσεκτη δεδομένου ότι οι εκλογές θα αργήσουν πολύ να γίνουν. Τότε λοιπόν, το 2012 - μπορεί κανείς να ανατρέξει στον Τύπο της εποχής - οι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά υποστήριζαν, και μάλιστα τον είχαν πείσει, ότι η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν κοντά στο να συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξης του 35+ και έτσι να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε στην ελληνική κοινωνία. Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς έσπασε τα μούτρα του παίρνοντας ένα ποσοστό περίπου της τάξης του 18%.
Τώρα η παρέα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ενώ προηγουμένως κουνούσε το δάχτυλο δεξιά κι αριστερά, επισημαίνοντας με εμφατικό τρόπο ότι "ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εν αναμονή πρωθυπουργός" φωνάζει έντρομη. Δεν της αρέσουν οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, διότι έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο του συστήματος Σημίτη που βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν της αρέσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον δεδομένο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο με τη Νέα Δημοκρατία μόνο και μόνο για να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός και να εφαρμόσει με έρεισμα το ΠΑΣΟΚ τις αντιδημοκρατικές, αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές του υπόσχονται πόνο και δάκρυ στους Έλληνες. Εντυπωσιάζονται μάλιστα οι φίλοι του Μητσοτάκη γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ασπάζεται τις νεοθατσερικές ιδεοληψίες του Μητσοτάκη. Τόσο ανιστόρητοι; Τόσο αφελείς; Τόσο επικίνδυνα ερασιτέχνες; 
Σε αυτό το επίπεδο τα βάζουν με το αιώνιο φάντασμα που στοιχειώνει τους Μητσοτάκηδες. Τον Κώστα Λαλιώτη. Και έτσι διαπιστώνουν την αδυναμία σύγκλισης του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο ο νεοφιλελεύθερος θίασος του Μητσοτάκη βγήκε στο... αντάρτικο για να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. ο οποίος απειλείται με έξωση από το ΠΑΣΟΚ. Αδυνατούν να καταλάβουν βέβαια, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι κόκκινο πανί για την ελληνική κοινωνία και ότι στο τέλος θα τους κατσικωθεί στην γαλάζια πολυκατοικία, αλλά αυτό θα συμβεί χωρίς να διαθέτει στρατό ακολούθων που θα ενισχύσουν την εκλογική επιρροή της ΝΔ. Ομοίως αδυνατούν να καταλάβουν ότι με το να στηρίζουν με σθένος τον Σόιμπλε και να στρέφονται κατά της ίδιας τους της πατρίδας κερδίζουν τον τίτλο του "νεοδοσίλογου". Αν το καταλαβαίνουν τότε αυτός ο τίτλος δεν θα πρέπει να τους ενοχλεί. Με τα λόγια και τις πράξεις τους το επισημαίνουν, πάντως, για να μην το ξεχνάει ο ελληνικός λαός προτού στείλει αυτούς τους ίδιους και τα αφεντικά τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Για ακόμη μία φορά. Ξέρουν αυτοί. Αυτοί που δεν ψήφισαν ώστε να δοθεί η 13η σύνταξη.
Φοβούνται νέες αλλαγές στον εκλογικό νόμο, δηλαδή φοβούνται την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της κυβέρνησης που είναι γνωστός. Λες και έχει υπογράψει ο ελληνικός λαός συμβόλαιο με τον Μητσοτάκη ώστε ο τελευταίος να γίνει πρωθυπουργός. Λες και έχει υπογράψει η ελληνική ιστορία και αυτός ο τόπος συμβόλαιο με την οικογένεια Μητσοτάκη. Λες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κλειδωμένη την πρωτιά. Λες και οι πολιτικές εξελίξεις είναι μία ευθύγραμμη διαδικασία με προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Αυτοί οι... κακομοίρηδες οι "φιλελεύθεροι" ξεχνούν πως λειτουργεί η Δημοκρατία. Αλλιώς δεν θα χαρακτήριζαν "Χούντες" τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, ενώ παράλληλα θα "φιλοτεχνούν" τις αγιογραφίες των συνεργατών των ναζί στην Κατοχή και των πραξικοπηματιών. Μπορεί να πιστεύουν ότι κάποιοι νόμοι της φυσικής θα οδηγήσουν στο νομοτελειακό αποτέλεσμα να μας κάτσει πάλι η Αγία Οικογένεια στον σβέρκο. Ποιος ξέρει; Πάντως επιβεβαιώνουν γιατί δεν θέλουν να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Και προκειμένου να μην πετύχει αυτή η κυβέρνηση τον στόχο της εξόδου της χώρας από την κρίση, είναι διατεθειμένοι να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Αυτό κάνουν. Εύχονται να καταστραφεί η χώρα για να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικίνδυνος θίασός του στην εξουσία. Με την ευχή θα μείνουν. 
Την ίδια στιγμή δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας και ανοησίας συνάμα, ισχυρίζονται ότι στις επόμενες εκλογές, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα θα αποσταθεροποιηθεί επειδή θα διενεργηθούν επαναλητικές εκλογές. Και είναι οι ίδιοι που ζητούν εκλογές ενώ καλά, καλά δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση. 
Τους φταίνε οι διεργασίες στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, λες και δεν γνωρίζουν ότι οι Μητσοτάκηδες είναι εξαιρετικά αντιπαθείς και στη Δεξιά. Και μάλιστα φτάνουν σε τέτοια επίπεδα γραφικότητας (Χειρότερα από τις συγκρίσεις της κυβέρνησης με το σύστημα διακυβέρνησης στη Βόρεια Κορέα και την Μπολιβαριανή Επανάσταση στη Βενεζουέλα) ώστε κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Δεξιά και στην άκρα Δεξιά. Ακόμη και για ανοχή της κυβέρνησης στη Χρυσή Αυγή κάνουν λόγο, αλλά θα τους έχουν ξεφύγει οι φωτογραφίες με τους χαριεντισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη με τους χρυσαυγίτες. Θα τους έχει ξεφύγει ότι το ναζιστικό μόρφωμα είναι σαρξ εκ της σαρκός του δικού τους χώρου, της δικής τους ιστορίας, του δικού τους ντροπιαστικού παρελθόντος. 
Τι ισχύει;
Γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πρόκειται να δει αυτοδυναμία ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Γνωρίζουν ότι τα ποσοστά της ΝΔ, ακόμη και στις αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις της διαπλοκής έχουν πιάσει ταβάνι. Δεν πείθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχουν δυνάμεις, ούτε καν εφεδρικές για να του δώσουν αέρα νίκης. Γνωρίζουν ότι από εδώ και πέρα ΚΑΙ η δημοσκοπική ανατροπή θα είναι μη αναστρέψιμος, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως. Γνωρίζουν ότι ακόμη και με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός, διότι στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν το 2019, ακόμη και αν είναι πρώτος δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση διότι δεν θα υπάρχει κόμμα να συνεργαστεί μαζί του (Διαβάστε ΕΔΩ). Γνωρίζουν ότι σε επαναληπτικές εκλογές δεν θα έχουν καμία τύχη με την απλή αναλογική. Γνωρίζουν ότι ακόμη κι ένα σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης δεν θα περιλαμβάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, αλλά ως εταίρο που θα στηρίζει μία κυβέρνηση "Εθνικής Ενότητας". Γνωρίζουν τελικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Άργησαν, αλλά το κατάλαβαν. Τώρα που είναι νωρίς... 
SMS: Ένας τιτάνας της σκέψης, που τον έχει περιμαζέψει ο Μητσοτάκης για να παίζει τα πρωινά πίνοντας καφέ στην Πειραιώς έγραψε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προσφύγει στις κάλπες πριν διαμορφωθεί ευνοϊκό τοπίο για την ίδια. Αλήθεια τώρα. Που ήταν κρυμμένα όλα αυτά τα ταλέντα;;;