“Θα στείλουμε μία φωτοτυπία της απόφασης του ΣτΕ σε όσους έβαλαν πλάτη στους καναλάρχες”

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 20170 σχόλια

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί κατ΄ εφαρμογή του ισχύοντος νόμου. Η διαδικασία επανεκκινείται κανονικά, τονίζει ο Νίκος Παππάς στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια συνέντευξη που έδωσε λίγες ώρες αφότου γνωστοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ την Παρασκευή, σημειώνοντας πως καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι ο νόμος 4339 είναι εν τω συνόλω αντισυνταγματικός.
«Θα βγάλουμε μια φωτοτυπία της απόφασης και θα τους τη στείλουμε», απαντά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στα κόμματα της αντιπολίτευσης που «είχαν βάλει πλάτες για να υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας» και επιμένουν και μετά την απόφαση να μιλούν για ήττα τηςκυβέρνησης.
Ο Υπουργός επιμένει ότι η διαδικασία της αδειοδότησης θα πρέπει να γίνει άμεσα, παρά την διάθεση του προέδρου  του ΕΣΡ, κ.Κουτρομάνου για “σκέψη, περίσκεψη, μελέτη και κατανόηση” της απόφασης προτού προχωρήσει στο διαγωνισμό για τη διάθεση του εθνικού πόρου που είναι οι τηλεοπτικές άδειες.
Έντονα επικριτικός για την απόφαση των καναλαρχών να αιτηθούν στο ΣτΕ εξαίρεση τους από την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες», υπογραμμίζει ότι η επιλογή τους αυτή «είναι ντροπή και οφείλουν με όρους αυτοσεβασμού να την αποσύρουν». Σχολιάζει πως «είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να κρύψουν» και στέλνει το μήνυμα ότι «ο καιρός όπου η Πολιτεία αντί να βάζει κανόνες, έκανε αβάντες για να μπορούν να κρύβονται όσα θέλουν ορισμένοι να κρύψουν, έχει τελειώσει». Δηλώνει ότι στον διάλογο με το ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών προσέρχεται «με καθαρή θέση και με απόλυτη διάθεση για συναίνεση».


Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Παππά για τις άδειες
Κύριε υπουργέ, τι σηματοδοτεί πολιτικά για την κυβέρνηση και εσάς προσωπικά η πρόσφατη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες;
Νομίζω ότι επανεκκινείται μια διαδικασία στην οποία είχε μπει ένα προσωρινό «φρένο» και κυρίως είναι μια απόφαση που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ο νόμος μας είναι εν τω συνόλω αντισυνταγματικός. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί κατ΄ εφαρμογή του νόμου 4339, και αυτό νομίζω είναι και ένα μάθημα ότι η προπαγάνδα έχει το όριο της σύγκρουσης με την αλήθεια: Όταν συγκρούεται με την αλήθεια, παύει να μπορεί να έχει και την αποτελεσματικότητα που επιθυμούν να έχει όσοι την εκτοξεύουν.
Είδαμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν μια κοινή αντίδραση αναφορικά με την απόφαση που δημοσιεύτηκε και συνεχίζουν να μιλούν για «ήττα της κυβέρνησης». Πώς απαντάτε;
Η απόφαση του ΣτΕ καταγράφει ότι 27 χρόνια είχαμε ένα παράνομο καθεστώς. Κάνει αναφορά στις προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου του συνταγματικού δικαστηρίου που υπογράμμιζαν αυτό το παράνομο και αντισυνταγματικό καθεστώς. Υπογραμμίζει ότι οι συχνότητες και το τηλεοπτικό φάσμα είναι ένας σπάνιος εθνικός πόρος για τη χρήση του οποίου δεν μπορεί να μην καταβάλλεται τίμημα. Αν νομίζουν ότι δικαιώθηκαν όσοι είχαν βάλει πολιτικές πλάτες για να υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας, όσοι μας κατηγορούσαν ότι κακώς πράττουμε επειδή δεν υπάρχουν άδειες και όσοι ισχυρίζονταν ότι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα, θα βγάλουμε μια φωτοτυπία της απόφασης και θα τους τη στείλουμε.
Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας προσέφυγε στο ΣτΕ θέλοντας να εξαιρεθούν από την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες». Πιστεύετε ότι θέλουν να κρύψουν κάτι οι καναλάρχες;
Νομίζω ότι είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να κρύψουν. Και είναι προφανές, γιατί δεν ήθελαν να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός μας, στον οποίο υποχρεώθηκαν να καταθέσουν δηλώσεις «πόθεν έσχες», σε αντίθεση με τον διαγωνισμό της Digea για τον ψηφιακό πάροχο, όπου δεν υπήρχε κανένας απολύτως έλεγχος. Λοιπόν, ο καιρός όπου η Πολιτεία αντί να βάζει κανόνες, έκανε αβάντες για να μπορούν να κρύβονται όσα θέλουν ορισμένοι να κρύψουν, έχει τελειώσει. Η απόφαση τους να προσφύγουν για να αποκτήσουν δικαίωμα μη κατάθεσης «πόθεν έσχες» είναι ντροπή και οφείλουν με όρους αυτοσεβασμού να την αποσύρουν.
Ως προς τον αριθμό των αδειών, θα υπάρξει συναίνεση δική σας με τα μέλη του ΕΣΡ για να καθοριστεί αυτός ο αριθμός; Είστε διατεθειμένοι να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία;
Προσερχόμαστε σε αυτόν τον διάλογο με καθαρή θέση και με απόλυτη διάθεση για συναίνεση. Δεν νομίζω ότι θα είναι αυτό το σημείο το οποίο θα μπορέσει να μπλοκάρει την ολοκλήρωση της διαδικασίας την οποία περιμένει όλη η κοινωνία.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger