Ποιον βλέπει νικητή των εκλογών ο Κώστας Καραμανλής - Τι λέει για Τσίπρα, Κυριάκο, κεντροαριστερά

«Όποτε και αν γίνουν εκλογές ο κόσμος θα καταψηφίσει τον Τσίπρα. Έτσι γίνεται πάντα, τώρα πολύ περισσότερο. Δεν είναι θέμα προσώπων. Οι πολίτες όταν απογοητεύονται από έναν πρωθυπουργό πάνε στον επόμενο», προέβλεψε ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews, κατά τη διάρκεια γεύματος σε γαλλικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, που οργάνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
«Ο Τσίπρας απογοήτευσε. Συμβιβάστηκε και απογοήτευσε ένα αντιμνημονιακό κοινό, το οποίο θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να εκφραστεί μέσω άλλων κομμάτων. Για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση», πρόσθεσε. 
Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα για το πότε θα γίνουν εκλογές, αν και πάγια θέση του εδώ και καιρό είναι ότι δεν προβλέπει σύντομα κάλπες. «Μεταβάλλεται τόσο γρήγορα το τοπίο στη Δύση και την Ελλάδα, ώστε κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη» συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του, εκτιμώντας ότι η κλεψύδρα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.
Οι αντοχές του Κυριάκου Μητσοτάκη
Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής το τελευταίο διάστημα εκφράζεται θετικά για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο Κυριάκος ένα χρόνο τώρα έχει δείξει αντοχές και έχει κρατήσει το κόμμα ενωμένο», τονίζει ότι η ΝΔ στις επόμενες εκλογές έχει σίγουρη την πρωτιά.
«Η ΝΔ θα βγει πρώτο κόμμα όποτε γίνουν οι εκλογές. Το θέμα της αυτοδυναμίας δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Εξαρτάται από το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες», λέει όταν διερωτάται σχετικά και προσθέτει:
«Μπαίνουμε σε μια ταραχώδη περίοδο. Ο κόσμος ψηφίζει παράλογα. Οι κυβερνήσεις από την πλευρά τους δεν ικανοποιούν το κοινό αίσθημα».
Ερωτώμενος για το πως βλεπει το μέλλον, σημειώνει: «Οι εξελίξεις διεθνώς θα είναι πολύ δύσκολες το 2017 και το 2018 και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στη χώρα». 
Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά
Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην Κεντροαριστερά, πιστεύει ότι δύσκολα θα επιβιώσει. «Τον συγκεκριμένο χώρο προσπαθεί να τον καταλάβει ο Τσίπρας, ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου δεξιού πατριωτικού πολιτικού φορέα δεν δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση ενός τέτοιου εγχειρήματος. «Το όποιο νέο δεξιό κόμμα θα βρεθεί μπροστά στην πραγματικότητα των μνημονίων.
Για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ο κ. Καραμανλής σημειώνει: «Η Ελλάδα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι μικρή χώρα. Δεν μπορούμε μακριά από το ευρώ», ενώ παρά την παρότρυνση που δέχεται αρκετά συχνά να αναλάβει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απαντά: «Δεν με ενδιαφέρει».