Έχει αρχίσει να ξεχνάει, η Ντόρα! Όταν ο πατέρας της έκλεισε στη φυλακή δημοσιογράφους και εκδότες και προσπάθησε να κλείσει τον Sky 100,4

Μάλλον έχει αρχίσει να έχει καποιο θέμα με την … μνήμη της η Ντόρα, γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι … χαρακτηρίζεται από επιλεκτική μνήμη! Η κόρη του Κωνστ Μητσοτάκη και αδελφή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου, με ανάρτησή της στο Twitter σχολίασε την δίκη του γνωστού σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη. 
” H υπόθεση της αγωγής εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη κ οι διώξεις δημοσιογράφων είναι ακραίες. Δεν έχουν συμβεί στο παρελθόν.”

Ποτέ στο παρελθόν, Ντορούλα;;;
Ήταν συγκεκριμένα το 1991 όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε στη φυλακή επτά δημοσιογράφους γιατί παραβίασαν τον τρομονόμο και δημοσιοποίησαν προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι δημοσιογράφοι ήταν οι Σεραφείμ Φυντανίδης, Χρήστος Θεοχαράτος, Δημήτρης Μαρούδας, Κώστας Κοντοπάνος, Κώστας Γερονικολός, Σπύρος Καρατζαφέρης και Κώστας Παπαϊωάννου στους οποίους επεβλήθησαν ποινές 5-10 μηνών. Αίσθηση μάλιστα είχε προκαλέσει, όπως θυμάται η mixanitouxronou.gr η σύλληψη του Σεραφείμ Φυντανίδη στο σπίτι του, την ώρα που μιλούσε στο ραδιόφωνο του τότε Sky 100,4.
Οι δημοσιογράφοι ήταν οι:Σεραφείμ Φυντανίδης (Ελευθεροτυπία),Χρήστος Θεοχαράτος (Έθνος),Δημήτρης Μαρούδας (Νίκη),Κώστας Κοντοπάνος (Αυριανή),Κώστας Γερονικολός (Δημοκρατικός Λόγος),Σπύρος Καρατζαφέρης (48 Ώρες),Κώστας Παπαϊωάννου (Ποντίκι). Πριν από τον Κορυδαλλό οι δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν με κλούβα στο κτήριο της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών για να περάσουν τη νύχτα. Ένα κύμα διαμαρτυρίας φούσκωσε για τους φυλακισμένους από ανώνυμο κόσμο, την αντιπολίτευση, τα συνδικάτα ακόμα και ο διεθνής Τύπος ασχολήθηκε με το θέμα.


Έναν χρόνο μετά, η ΝΔ θα επιχειρούσε να κλείσει το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (Sky 100,4 την εποχή εκείνη), ενώ το 1993 θα απέκλειε τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ από την αδειοδότηση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη διαμαρτυρία του SKY για τη φίμωσή του από την τότε κυβέρνηση, σε έγγραφο που δημοσιοποιούν οι typologies.gr.
http://thefaq.gr/