«Χρυσό» δεκανίκι...

Τάσος Παππάς

Η «Χρυσή Αυγή» δήλωσε πως θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο. Συνεπώς, ο στόχος των 200, που ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολος, δεν θα πιαστεί στα σίγουρα.

Μέχρι τώρα τα...
κόμματα της αντιπολίτευσης (εξαιρούνται το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων) κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι, προκειμένου να εξασφαλίσει τον πολυπόθητο αριθμό ψήφων, δεν διστάζει να συνεργαστεί, έστω εμμέσως, με τους νεοναζιστές.

Πρωτοστατούσε στον ιερό αγώνα για την πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή το κόμμα που είχε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους χρυσαυγίτες την περίοδο Σαμαρά.

Καλούσε μάλιστα την κυβέρνηση να βρει τον τρόπο να μην υπολογιστούν οι ψήφοι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, διαφορετικά θα είναι ευάλωτη στην κριτική πως σπάει τη συνοχή του λεγόμενου συνταγματικού τόξου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αλλά με λιγότερο φανατισμό.

Ερώτηση: Μετά την τελευταία εξέλιξη δικαιούμαστε να υποψιαστούμε ότι οι εν υπνώσει δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ν.Δ. και Χρυσής Αυγής ενεργοποιήθηκαν για να εξυπηρετηθεί το συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας;

Όσες αποδείξεις είχαν αυτοί που κατηγορούσαν την κυβέρνηση για υπόγειες συνομιλίες με τη Χρυσή Αυγή, άλλες τόσες έχουμε και εμείς για κρυφές συνεννοήσεις μεταξύ Ν.Δ. και Χρυσής Αυγής.

Καμία.

Όμως, ενώ για την πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει ούτε ίχνος ενδείξεων, για τη δεύτερη υπάρχει παρελθόν και μάλιστα βρόμικο.

Και αναφερόμαστε βεβαίως στις συναντήσεις Κασιδιάρη-Μπαλτάκου, με τον δεύτερο να καθοδηγεί τον πρώτο για το πώς πρέπει να ψηφίζει το κόμμα του στη Βουλή.

Με δεδομένο ότι το σύστημα Σαμαρά διατηρεί μεγάλο μέρος της δύναμης του στο εσωτερικό της Ν.Δ., δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να έριξε το ειδικό βάρος του ώστε η Χρυσή Αυγή να κάνει αυτό που βολεύει τη Νέα Δημοκρατία...