Η Φώφη θυσίασε την… καρέκλα της για τον Βενιζέλο

Λάζαρος Καλλιανιώτης


Ο ......αυτοκτονικός ιδεασμός της Φώφης Γεννηματά, που επέλεξε να ταυτιστεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο θέμα του εκλογικού νόμου, και επομένως να εισπράξει την παροιμιώδη τοξικότητα του άλλοτε συγκυβερνήτη του Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται ότι θα λειτουργήσει ως πρόλογος ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και ευρύτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Η κόρη του Γιώργου Γεννηματά, που πριν από μερικά χρόνια ήταν το δημοφιλέστερο στέλεχος στον χώρο του Κέντρου, δεν ζύγισε σωστά τα δεδομένα που είχε μπροστά της. Έτσι, μπήκε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη ως επιχείρημα ότι δεν ήθελε να προσφέρει.. χάρη σε έναν Πρωθυπουργό που ηττάται, την ίδια στιγμή ωστόσο υποτίμησε τις διαθέσεις της δικής της κοινωνικής βάσης.
Που φυσικά, κάθε άλλο παρά… συμπαθεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θεωρώντας ότι την περίοδο της δικής του ηγεσίας, το ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε να περιφέρεται ασκόπως στο πολιτικό σκηνικό, περίπου ως… συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά. Με πρακτικό αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων να αποχωρήσει, και να μείνουν στη Χαριλάου Τρικούπη οι… ηγετικές καρέκλες.
Με τις ζυμώσεις στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς να κορυφώνονται, κυρίως στο παρασκήνιο, αλλά και με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να φλερτάρουν ανοικτά με τον Αλέξη Τσίπρα, την εποχή του… ρεαλισμού του τελευταίου, είναι προφανές ότι η Φώφη Γεννηματά υπέπεσε σε στρατηγικό αυτογκόλ.
Και πλέον, οι εξελίξεις προδικάζονται ραγδαίες.