1η θέση για το 4ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης MLC

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 20170 σχόλια

Η ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσει την πρώτη θέση στον "6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης" που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κολλέγιο Ανατόλια, στις 28 και 29 Ιανουαρίου.


Οι μαθητές Φούρφαρο Αντώνης, Παυλίδης Χρήστος και Κουζούκος Απόστολος της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης συναγωνίστηκαν 112 τριμελείς ομάδες απ' όλη την Ελλάδα στους προκριματικούς, τις 12 καλύτερες ομάδες στους ημιτελικούς και τις 6 κορυφαίες ομάδες στον τελικό.


Την πρώτη μέρα του διαγωνισμού πήραν μέρος στους προκριματικούςκαι πέρασαν στην επόμενη φάση με συντριπτική διαφορά από την δεύτερη ομάδα. Την επόμενη μέρα πήραν μέρος στους προημιτελικούς όπου συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία και διακρίθηκαν στον τελικό, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία. 

Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης στοχεύοντας στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (
MLCείναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μέρος του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΚολλεγίουΑνατόλια (ACSTAC) το οποίο τελέι υπό την αιγίδα του CERN (EuropeanOrganization for Nuclear Recearch) και του EPS (European PhysicalSociety) αλλά και της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger