ΑΝΕΛ: Εικόνα ικέτη του Μητσοτάκη μπροστά στη Μέρκελ...

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κ. Μητσοτάκη μετά τη...
συνάντηση που είχε με την Α. Μέρκελ τη Δευτέρα.
 Υπογράμμισε την «εικόνα του ικέτη» μπροστά στην καγκελάριο και επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στηρίζει ξεκάθαρα τις θέσεις του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Μ. Παπαδοπούλου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αντιτάσσεται στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και υποστηρίζει ξεκάθαρα τη θέση του, παρά το ότι «είναι κοινή αντίληψη» πως η ελληνική οικονομία προχωράει καλά.

«Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη ήταν εικόνα ικέτη μπροστά στην κ. Μέρκελ. Αντί να στηρίξει αυτά τα οποία το κόμμα του υποστηρίζει εντός των τειχών και για τα πρωτογενή πλεονάσματα και να αντιταχθεί στις παράλογες απαιτήσεις, που προβάλλουν το ΔΝΤ και οι ακραίοι ευρωπαϊκοί κύκλοι, είπε ότι εγώ είμαι πρόθυμος εδώ να αναλάβω την ηγεσία της Ελλάδας, επιμένοντας στην εκλογολογία και ρίχνοντας όλο το φταίξιμο για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση, παρότι είναι κοινή αντίληψη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στους δανειστές ότι η οικονομία μας προχωράει καλά.

Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να λέει ότι φορά τη γαλανόλευκη φανέλα, αλλά ουσιαστικά στηρίζει ξεκάθαρα τις θέσεις του ΔΝΤ όσον αφορά τα μέτρα και δεν προσφέρει εποικοδομητικά στην Πατρίδα μας με αυτά που λέει».