Αμετανόητος ο Άδωνις για την αξιολόγηση – Να κλείσει από άλλη κυβέρνηση

Ο Άδωνις και η επιχειρηματολογία αλά «παράγοντας Εδεσσαϊκού»
Μπορεί το ρεπορτάζ από τη συνάντηση της Άγγελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναφέρει πως ούτε καν υπαινίχθη τη λέξη «εκλογές» ο πρόεδρος της ΝΔ ενώπιος ενωπίω με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ωστόσο η «βελόνα» του αντιπροέδρου του, Άδωνη Γεωργιάδη έχει κολλήσει στο ίδιο σημείο: Να μην κλείσει η αξιολόγηση από την παρούσα κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», όπου επανέλαβε την πάγια -πλέον- θέση του περί μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών:
«Είναι πολύ καλύτερο να κλείσει από την επόμενη κυβέρνηση, παρά από την παρούσα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του δήλωσε:
«Το καλό για τη χώρα είναι να γίνουν εκλογές. Καλό για τη χώρα είναι σήμερα το βράδυ να κάνει διάγγελμα ο κ. Τσίπρας να πει «παραιτούμαι» και να πάμε για εκλογές. Πιστεύω η αξιολόγηση είναι πολύ καλύτερο να κλείσει από την επόμενη κυβέρνηση παρά από την παρούσα, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μια καινούρια κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, και ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση και αξιοπιστία θα διεκδικήσει και θα πάρει καλύτερη συμφωνία από τους εταίρους».
Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μοιράστηκε με τους ακροατές της συνέντευξης έναν συλλογισμό που μόνο ο ίδιος μπορεί να κάνει. Φυσικά, στους «αντιπροεδρικούς συλλογισμούς», η απουσία τεκμηρίων και επιχειρημάτων αποτελεί βασικό τους χαρακτηριστικό:
«Άρα αν επιδιώξουν να κλείσουν τη συμφωνία με την παρούσα κυβέρνηση θα έχουμε 4,5 δις μέτρα και ποιος ξέρει τι άλλο, αν γίνουν εκλογές και έρθει η επόμενη κυβέρνηση θα έχουμε μέτρα μείον, άρα κάτι θα κερδίσουμε λόγω της αλλαγής της κυβερνήσεως, κάποια μέτρα υπέρ του ελληνικού λαού αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντάς μας τον… παράγοντα του Εδεσσαϊκού.
http://www.altsantiri.gr/