Παύλος Γεωργιάδης :«Το Slow Food μηδενίζει την απόσταση από το χωράφι στο πιάτο»


Η τροφή της Θράκης πρέπει να συνδεθεί με τη μνήμη την κληρονομιά με τον πολιτισμό, για να επανέλθει στη ζωή μας σαν ένα πανάρχαιο στοιχείο της ύπαρξης μας» υποστηρίζει μιλώντας στην telegramm.gr ο υπεύθυνος του Slow Food Θράκης κ. Παύλος Γεωργιάδης τον οποίο συναντήσαμε στη «Γιορτή Γης» που διοργανώθηκε σε βιολογικό αμπελώνα της Αλεξανδρούπολης.«Στόχος της προσπάθειας, είναι να μηδενιστεί η απόσταση από το χωράφι στο πιάτο» μας λέει και εξηγεί για το κίνημα του Slow Food «Πρόκειται για το διεθνές δίκτυο της οικογαστρονομίας, μέσα από το οποίο προσπαθούμε να ενημερώσουμε το κοινό, και κυρίως να καλλιεργήσουμε μια καινούργια και καινοτόμα διατροφική κουλτούρα, καθώς δουλεύουμε με παραγωγούς, σποροσυλλέκτες, με σεφ, με εκπαιδευτικούς, με 100.000 μέλη σε 165 χώρες, και κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στην Ελλάδα. Η χώρα μας είναι Slowfood, αφού παραδοσιακά εξέφραζε το καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό. Τα τελευταία χρόνια όμως, εγκλωβιστήκαμε σε μια μονοκαλλιέργεια της ‘μη σκέψης’», τονίζει ενώ για τους στόχους του
κινήματος του Slow Food προσθέτει : «Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Στη Θράκη, υπάρχει ένας μικρός πυρήνας ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, αλλά το θέμα είναι να κάνουμε μια υγιή συντροφιά Slow Food, και χρειάζεται να ενεργοποιηθούμε όλοι. Αυτό που βάζουμε στο πιάτο μας, συνδέεται με τον πλανήτη μας και ο πλανήτης σήμερα βρίσκεται σε κρίση γιατί πληγώσαμε τη γη»
Στην ερώτηση σε σχέση με τη στάση του κόσμου και εάν το Slow Food τους αγγίζει απαντά : « Στο κάλεσμα για τη «Γιορτή της Γης» ο κόσμος ανταποκρίθηκε,και όταν στρώσαμε τραπέζι μέσα στο χωράφι ακόμα περισσότερο.. Μηδενίσαμε, δηλαδή, την απόσταση ανάμεσα στο χωράφι και το πιάτο καθώς το όπλο μας είναι το πιρούνι και το πιάτο. Βασιζόμαστε στην καινοτομία και στην ευχαρίστηση που παίρνουμε να μοιραζόμαστε την τροφή μας. Θέλουμε να κάνουμε σωστές και καθαρές τοπικές δράσεις και να τις επικοινωνήσουμε διεθνώς. Είναι μέρος της ίδιας μας της υπόστασης» καταλήγει

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια