Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας

Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, κατά τις επαφές που είχε σήμερα στο Βερολίνο διαπίστωσε τη διάθεση της Γερμανίας να βοηθήσει πολυεπίπεδα την Ελλάδα στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόκειται για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της καγκελαρίου Α. Μέρκελ το Μάρτιο του 2010.

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο κ. Δόλλης στη γερμανική πρωτεύουσα συναντήθηκε επί μακρόν με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Βέρνερ Χόιερ, ο οποίος χειρίζεται τα ευρωπαϊκά θέματα. Στη συνάντηση αυτή «εξετάστηκε όλο το πλέγμα των ελληνο-γερμανικών σχέσεων» είπε.

Συναντήθηκε ακόμη με τη γερμανο-ελληνική ομάδα στο γερμανικό κοινοβούλιο, κατά την οποία
διατυπώθηκε από βουλευτές όλων των γερμανικών κομμάτων ότι βλέπουν την εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών ως «σχέση σημασίας».

Το ζήτημα της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων στη Γερμανία εξετάσθηκε στη συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υφ. Παιδείας, Τόμας Ράχελ. Επ΄ αυτού συμφωνήθηκε να αναζητηθούν συμμαχίες σε επίπεδο κρατιδίων για την ενίσχυση της διδασκαλίας των ελληνικών στα γερμανικά σχολεία.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια