Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για τη χώρα

«Θα πρέπει να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση τον παλμό της κοινωνίας»

Την κρισιμότητα των επόμενων μηνών όσον αφορά στην πορεία της χώρας επεσήμανε στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Τα δύσκολα πέρασαν, τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρουν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, αρκεί να υπάρχει διαρκής συνεννόηση και αλληλεγγύη μεταξύ των στελεχών.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Καρχιμάκης μίλησε για «θετικό αποτέλεσμα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις νίκες του ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ασκώντας κριτική στη στάση της Αριστεράς.

Επίσης, προανήγγειλε πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την έναρξη κοινωνικού διαλόγου για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας, σε συνεργασία με το ΙΣΤΑΜΕ και με αναπτυξιακά συνέδρια σε κάθε νομό, με την ενεργή συμμετοχή των κατά τόπους οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.


Κλείνοντας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα πρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση και το αντίστροφο, καθώς, όπως είπε, «στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης δεν σημαίνει μόνο να αναδείξουμε τις πολιτικές που ακολουθούμε και να εξηγήσουμε στην κοινωνία τους στόχους που θέτουμε.

Θα πρέπει ταυτόχρονα να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση, τον παλμό της κοινωνίας, τις ενστάσεις για την πολιτική της, την κριτική της για τα όποια κακώς κείμενα και φυσικά να ασκούμε την δική μας, τεκμηριωμένη, κριτική και να εκφράζουμε τις διαφωνίες μας, όπου υπάρχουν, με διάθεση να βελτιώνουμε την πολιτική μας».
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καρχιμάκη έχεις πολύ δουλεια να καάνεις,καμια οργάνωση δεν λειτουργεί με τα κατά τόπους λαμόγια να αλωνίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου