Τσοβόλας: Δόλια η λογική του μονόδρομου και της εξαθλίωσης

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Δημήτρης Τσοβόλας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τονΓιώργο Παπαδάκη! Ο άλλοτε υπουργός οικονομικών μίλησε για τα σκληρά μέτρα και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα, τονίζοντας ότι η αύξηση της φορολογίας και η μείωση μισθών-συντάξεων οδηγεί σε αδιέξοδο και διευρύνει το πρόβλημα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το Μνημόνιο πέρασε από το Κοινοβούλιο ως Διεθνής σύμβαση -πράγμα που το καθιστά υπεράνω του συντάγματος- και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, βάσει όσων προβλέπονται,έπρεπε υποχρεωτικά να ψηφιστεί από 181 βουλευτές, αλλά αυτό παρανόμως δεν έγινε!
«Οι πολιτικοί μας εφαρμόζουν αυτά που τους επιβάλλουν οι μηχανισμοί»
Ο Δημήτρης Τσοβόλας κατηγόρησε επίσης τα μέλη της κυβέρνησης ότι ενεργούν βάσει προσωπικών συμφερόντων, λέγοντας: «Στην πολιτική υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι ο εύκολος, που τον προτιμά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών διαχρονικά γιατί βοηθά στην ανέλιξή τους. Ο άλλος είναι ο δύσκολος που βρίσκει απέναντί του τους
διαπλεκόμενους μηχανισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. Όταν είσαι στην πρώτη εύκολη λύση, που αράζεις σε κάποιους μηχανισμούς για να σε στηρίξουν και να σε ανεβάσουν, τότε αυτό που βλέπει ο απλός κόσμος, όχι δεν το βλέπουν αυτοί οι πολιτικοί και οποιοσδήποτε σαν αυτούς, απλά κάνουν ότι δεν το βλέπουν και εφαρμόζουν αυτό το οποίο τους επιβάλλουν οι μηχανισμοί».
«Ήμουν αγκάθι για το σύστημα»
Ο κ. Τσοβόλας υπογράμμισε ότι είναι λάθος οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που σχεδιάζεται, καθώς, όπως είπε, σε μια τέτοια περίπτωση η πολιτεία δεν θα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης και προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Ερωτηθείς για το περίφημο πια «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα» και υποστήριξε ότι με αυτές τις πρακτικέςγίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί άλλοθι για το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στοΔΝΤ και σε αδιέξοδο. Επίσης, ο Έλληνας πολιτικός και δικηγόρος εξαπέλυσε τα βέλη προς το σύνολο των ΜΜΕ, λέγοντας ότι ποτέ δεν ήταν αρεστός στο σύστημα, στα κανάλια και στους γνωστούς δημοσιογράφους. «Όταν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ και έκανα το ΔΗΚΚΙ, ούτε σαν είδηση δεν ειπώθηκε ότι είχε ιδρυθεί το κόμμα, ενώ βλέπετε τώρα το ΛΑΟΣ να προβάλλεται κάθε μέρα και ηΝτόρα Μπακογιάννη εδώ και μήνες...».
«Τα μέτρα δεν θα είναι προσωρινά, αλλά μόνιμα»
Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Τσοβόλας υποστήριξε ότι βρίσκεται «στα σκαριά» κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αριστερά(Κουβέλης) και Δημοκρατική Συμμαχία (Μπακογιάννη), ενώ τέλος, επισήμανε ότι τα νομοσχέδια που περνάνε θα ισχύουν για πάντα και δεν θα είναι προσωρινά, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αφού, όπως είπε, η διάταξη αναφέρει ξεκάθαρα περί «κατάργησης» και όχι περί «αναστολής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια