Συγκλονιστικές Αποκαλύψεις! Δηλώσεις της δημοσιογράφου Έφης Τσελίκα για τα επεισόδια στις Θέρμες

Από http://www.zagalisa.gr/

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΜΑΣ ΙΜΑΜ ΑΧΜΕΤ!

Η κα Έφη Τσελίκα είναι η Ελληνο-γαλλίδα δημοσιογράφος η οποία μαζί με δύο τεχνικούς του κρατικού Γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού France 3, είχε επισκεφθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2010, το Πομακοχώρι των Θερμών στο νομό Ξάνθης όπου δέχθηκε την επίθεση του φανατισμένου πλήθους.
Η Ζαγάλισα αναφέρθηκε στο περιστατικό στο προηγούμενο φύλλο (Οκτώβριος 2010). Λόγω της βαρύτητάς του, επικοινωνήσαμε με την κα Τσελίκα και ζητήσαμε τα σχόλιά της για το συμβάν. Είχε την ευγενική καλοσύνη να απαντήσει εκτενέστατα. Σταχυολογούμε κάποιες από τις θέσεις της:
«…την ημέρα εκείνη νιώσαμε ότι δεν βρισκόμαστε σε Ευρωπαϊκή χώρα, ότι βρισκόμαστε σε μια
περιοχή όπου δεν εφαρμόζονται οι αρχές του κράτους δικαίου…ο Γάλλος κάμεραμάν σχολίασε ότι ούτε καν στο Κoσσυφοπέδιο, όπου εργάστηκε, δεν συνάντησε τέτοιες συμπεριφορές σε περίοδο ειρήνης…ήμασταν ανυποψίαστοι και γι αυτό αιφνιδιαστήκαμε και δεν είχαμε σε επιφυλακή ανακλαστικά αντίδρασης…αυτό που μας εντυπωσίασε αρνητικά ήταν η στάση της αστυνομίας…η λογική τους ήταν να τελειώνουμε να φύγουμε…όσο για τον κ. Ιμάμ Αχμέτ, τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, οποίος έδωσε συνέντευξη, ήταν πολύ αξιοπρεπής και δεν τους προκάλεσε…βέβαια στη συνέχεια αντέδρασε και αυτός ανάλογα με τον τρόπο που του μίλησαν…η στάση του ήταν εξαιρετικά σοβαρή και γενναία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια