“Κλείδωσε” το νέο κόμμα στην κεντροαριστερά. Οικονόμου – Δημαράς οι βασικοί πυλώνες.

Ισχύει η παραίτηση Δημαρά, εκπρόσωπος της κίνησης στο κοινοβούλιο ο Βασίλης Οικονόμου.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ανανεωμένοhttp://olympiada.files.wordpress.com/2010/11/oikonomou3.jpg?w=225&h=338
Την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις του μνημονίου συσπειρώνονται προσπαθώντας να αποδυναμώσουν την αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης (κόμμα Μπακογιάννη), ο νέος πόλος που θα συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις αντίστασης είναι έτοιμος.
Τα βρήκαν σε όλα ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γιάννης Δημαράς. Αυτός είναι και ο λόγος που ο τελευταίος δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής (ανανεωμένο, θα παραιτηθεί για να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία του), αφού τώρα η δυναμική του νέου σχήματος φαίνεται να εξασφαλίζει εύκολα την είσοδο του στην βουλή.
Αντίθετα με αυτά που γράφονται, η Σοφία Σακοράφα δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί, ενώ υπάρχουν και έντονες ζυμώσεις με στελέχη του ΣΥΝ αλλά και του σχήματος Κουβέλη που απογοητεύθηκαν από την ήπια στάση του τελευταίου έναντι της κυβέρνησης.

Η απαίτηση του Βασίλη Οικονόμου για ανάκληση παραίτησης από τον Δημαρά: “Δε μπορείς να παραιτηθείς εξ’ αιτίας ενός συγκινησιακού ξεσπάσματος το βράδυ των εκλογών. Η παραίτηση σου θα ενδυναμώσει την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του μνημονίου αφού θα της χαρίσει ακόμα μια πολύτιμη έδρα σε συνδυασμό με τις διαρροές βουλευτών προς το κόμμα της Μπακογιάννη. Προέχει το συμφέρον της χώρας και πρέπει να είμαστε το ανάχωμα στην διεύρυνση του ξεπουλήματος”. Εντέλει συναποφασίσθηκε λόγω του πολέμου λάσπης που ξεκίνησε από τα γνωστά χαλκεία, να παραιτηθεί ο Γιάννης Δημαράς, κλείνοντας έτσι τα στόματα των παπαγάλων (η δήλωση του στο τέλος).
Ο Βασίλης Οικονόμου θεωρεί ότι θα επιχειρηθεί ακόμα μεγαλύτερη διολίσθηση στην μέγκενη του μηχανισμού στήριξης γι’ αυτό και γίνονται οι σχετικές κινήσεις από την πλευρά Μπακογιάννη για να δημιουργηθεί μία ψευδεπίγραφη συναίνεση.
Υπάρχει λύση εκτός μνημονίου. Υπάρχει ακόμα χρόνος για απεμπλοκή. Από την πρώτη στιγμή παρέθεσα τις ενστάσεις μου και καταψήφισα το μνημόνιο. Δυστυχώς δικαιώθηκα αφού η ύφεση και η επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα μας οδηγούν σε έναν βαθύτερο κύκλο εξάρτησης. Οφείλουμε να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η συναίνεση πρέπει να στοχεύει στην απεξάρτηση και όχι στην βαθύτερη διολίσθηση που θα υποθηκεύσει την χώρα για δεκαετίες”
Αυτά τα λόγια του Βασίλη Οικονόμου δείχνουν και το στίγμα του νέου φορέα.
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ
Ευχαριστώ τους συντρόφους μου, τους συναγωνιστές και τις χιλιάδες των απλών πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.
Τους κατανοώ και ακόμα πιο πολύ τους είμαι ευγνώμων για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους. Με συγκινούν, γιατί με την ανιδιοτέλεια που τους χαρακτηρίζει μου ζητούν να μην παραιτηθώ από την βουλευτική μου έδρα.
Όμως, θα μου επιτρέψουν να τους πώ ότι, η δήλωσή μου τη νύχτα των εκλογών ισχύει.
Γνωρίζουν καλά και τους διαβεβαιώ, ότι η προσπάθειά μας και στον περιφερειακό αλλά και στον πολιτικό στίβο θα συνεχιστεί.
Όσοι βιάστηκαν να παίξουν στον στίβο της πολιτικής αναξιοπιστίας, να βρούν τους πρωταγωνιστές αλλού.
Σε αυτούς που, άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα έκαναν αμέσως μετά, με θύματα τα εκατομμύρια των απλών εργαζόμενων πολιτών.
Άλλωστε, οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουν ανάγκη την αξιοπιστία και το ήθος των πολιτικών. Γιατί, έτσι μόνο θα δυναμώνει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Γιατί, έτσι μόνον θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών. Γιατί έτσι μόνο, θα προστατεύεται η εθνική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας δίκαια.
olympia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια